Initiatiefneemster Suzanne Knegt rijdt met 'haar' RotterTram langs de Kuip, de Euromast, het Centraal Station, de Markthal en de Kubuswoningen, terwijl ze van het diner geniet. (Foto: Jeffrey La Grand)
Initiatiefneemster Suzanne Knegt rijdt met 'haar' RotterTram langs de Kuip, de Euromast, het Centraal Station, de Markthal en de Kubuswoningen, terwijl ze van het diner geniet. (Foto: Jeffrey La Grand) (Foto: Emile van de Velde)

Rotterdam krijgt restaurant in tram, de RotterTram

Rotterdam - We krijgen er een rijdend restaurant bij in de stad! De RotterTram. De crowdfundingcampagne is dinsdag 31 oktober van start gegaan. De RotterTram krijgt een keuken, toilet en 44 plaatsen. In 2,5 uur rijdt de RotterTram langs de highlights van de stad, terwijl gasten genieten van een culinair viergangendiner met bijbehorend drankarrangement van meesterkok Ad Janssen.

Met behulp van crowdfunding hoopt ondernemer Suzanne Knegt haar droom te kunnen realiseren. Suzanne heeft jarenlang als marketing adviseur voor de RET gewerkt en wil haar Rotterdamse trots met zoveel mogelijk mensen delen door deze unieke tramrit.

Düwag tram
De RotterTram is een historische dubbelgelede Düwag tram uit 1969. In de oude tramremise aan de Kootsekade wordt deze gereviseerd en verbouwd, waarbij er onder andere een oplossing moet komen om de stroom van de bovenleiding om te zetten naar stroom die geschikt is voor voorzieningen, zoals de keuken en het toilet. Ook wordt het interieur volledig op maat gemaakt.

Route
In zo'n 2,5 uur rijdt de RotterTram straks langs de highlights van Rotterdam. Vanaf de Willemskade, aan de voet van de Erasmusbrug, rijdt deze onder andere langs de Kuip, de Euromast, het Centraal Station, de Markthal en de Kubuswoningen. Vijf dagen per week kan er van een viergangendiner met drankarrangement van meesterkok Ad Janssen genoten worden in het omgebouwde vervoersmiddel.

Hulp
Het bouwen van de restauranttram vraagt om een investering, daarom zoekt Suzanne hulp via een crowdfundingcampagne. Daarnaast wordt ook een beperkt aantal grote investeerders betrokken bij de realisatie. Op dinsdag 31 oktober start de campagne. In het eerste kwartaal van 2018 gaat de RotterTram door de stad rijden en wordt een vast onderdeel van het straatbeeld.

Doneren kan via: www.crowdaboutnow.nl/campagnes/RotterTram.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden