Afbeelding

Duizenden liters zeer brandbare chemicaliën in garagebox Burgemeester Baumannlaan

Algemeen 47 keer gelezen

Rotterdam - In een garagebox aan de Burgemeester Baumannlaan zijn zaterdagavond 27 april rond 21.15 uur vaten met chemicaliën van een mogelijk drugslab ontdekt. Agenten kregen een melding van een getuige en gingen poolshoogte nemen. In de garage twee mannen aanwezig, een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en 55-jarige Rotterdammer. Zij werden meteen aangehouden. Zondagavond werd nog een 51-jarige uit Rotterdam aangehouden.

In de garagebox stonden duizenden liters zeer brandbare chemicaliën in meerdere vaten en tientalen vaten met sterk bijtende vloeistof. Op de vliering werd een ruimte voorbereid om hier verdovende middelen te produceren. Een gespecialiseerde afdeling van de Landelijke Eenheid heeft de chemicaliën afgevoerd. Daarnaast is de auto van een van de verdachte in beslag genomen.

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De productie van drugs is levensgevaarlijk voor de (directe) omgeving en de gebruikers van de verdovende middelen. De politie neemt daarom informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op.

Milieu
De afvalstoffen die overblijven na het produceren van de verdovende middelen worden regelmatig gedumpt in de natuur of geloosd op het riool. Dit levert grote schade op aan het milieu en gevaar voor de volksgezondheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant