Spelers en stafleden vierde na afloop het behalen van de play-off's.
Spelers en stafleden vierde na afloop het behalen van de play-off's. Foto: Jeroen van der Sman

R.V.&A.V. Sparta speelt gelijk tegen DCV en gaat nu op weg naar play-offs

Algemeen 97 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

De selectie van Robert Verbeek en Ben Ruter heeft een ruimschoots verdiend gelijkspel behaald tegen DCV. Na een uur spelen stond het geflatteerd 0-2 maar dankzij doelpunten van Robin van der Sman en Robin Verhorst werd het uiteindelijk toch nog 2-2.

Het begon slecht voor Sparta want al in de 3e minuut mocht DCV geheel vrijstaand een hoekschop inkoppen, 0-1. Dit bleek het startsein voor een zwak eerste half uur voor R.V.&A.V. Sparta waarin er meer fout dan goed ging. Gelukkig speelde DCV ook matig waardoor het bij een tegendoelpunt bleef.

Na een half uurtje spelen werd trainer Robert Verbeek door de soms iets wat eigenzinnig fluitende scheidsrechter Gieles achter de omheining gestuurd. Dat scheelt toch al snel een meter of drie.

Sparta bleef ondanks het matige spel strijden en wist zich op deze manier voor rust enkele redelijke kansen te creëren. Joey Kars, Kevin Jumelet en twee keer Robin Verhorst zagen hun pogingen naast gaan of verijdeld worden door de doelman.

Daar DCV ook niet meer bij macht bleek om Massimo van Ewijk voor rust nogmaals te passeren werd het rust met 0-1. Dit was voor het in redelijke hoeveelheid opgekomen publiek de kans om een versnapering te halen.

De tweede helft begon met een aanvallend R.V.&A.V. Sparta dat via Rhandy Rademaker een snelle kans kreeg. Zijn poging verdween helaas via een verdediger naast het doel van DCV. In de 51e minuut had een der spelers van DCV het geluk dat de scheidsrechter zijn natrappen ter rechterzijde van het strafschopgebied niet kon zien. Anders was dit een rode kaart geweest.

Sparta bleef met 11 tegen 11 veelvuldig de aanval zoeken en had pech toen een vrije trap van Danny langstraat buiten bereik van de aan de grond genagelde DCV keeper op de paal eindigde. Waar R.V.&A.V. Sparta pech had daar had DCV in de 55e minuut het geluk dat Massimo de bal niet klemvast kreeg, 0-2.

Met invaller Wouter van der Werff op de vleugel gingen de Spartanen op zoek naar de aansluiting. DCV zakte steeds verder terug op eigen helft en probeerde met tijdrekken hun voorsprong te behouden. Na pogingen van Joey Kars en Danny Langstraat was het in de 67e minuut Robin van der Sman die een goed uitgespeelde aanval achter de keeper schoot, 1-2.

In het laatste half uurtje werd het hierna een stormloop op een doel. Slechts twee maal moest Massimo van Ewijk ingrijpen op een counter van DCV. Een taak die hij naar behoren vervulde. Aan de andere kant stapelde R.V.&A.V. Sparta kans op kans.

Danny Langstraat schoot naast, Danny Abbing vond de uitblinkende DCV keeper op zijn weg, Robin Verhorst kwam net een metertje tekort, Joey Kars schoot tegen een verdediger aan, Yannick van der Sman kopte rakelings naast het doel en Wouter van der Werff strandde op de doelman.

In de 88e minuut bracht opnieuw Yannick uitstekend de bal richting het doel maar nu kon een verdediger DCV op het nippertje redden. Het mag gerust een wonder worden genoemd dat het nog zo lang bij 1-2 bleef.

R.V.&A.V. Sparta wist dat het minimaal gelijk moest spelen om als 3e te eindigen in de competitie en play-off’s te mogen spelen. Door het veelvuldige tijdrekken van DCV stond er na de 90 minuten nog een minuut of vijf, zes aan blessuretijd op het programma.

Sparta bleef jagen op de 2-2 en kreeg in de 93e minuut de lang verdiende gelijkmaker. Een half weggewerkte bal kwam op de rechterkant waarna een voorzet werd gegeven die door de vliegende Robin Verhorst in de korte hoek werd gekopt, 2-2.

DCV probeerde met de moed der wanhoop nog naar voren te komen maar de Spartaanse verdediging bleef in de nog resterende minuten eenvoudig overeind. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en daar mag DCV over 95 minuten gezien de handen mee dicht knijpen.

De R.V.&A.V. Sparta gaat het nu in de play-off’s eerst opnemen tegen Deltasport uit Vlaardingen. De wedstrijd wordt zaterdag 1 juni gespeeld in Vlaardingen, aanvang 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen DCV: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman, Jelano Tavares, Danny Abbing, Gino Verbeek (79e Job van der Werff), Robin Verhorst, Rhandy Rademaker (57e Wouter van der Werff), Danny Langstraat, Joey Kars (85e Mike Marengo), Robin van der Sman.