Rotterdam als Van Gogh

Rotterdam – De Roosendaalse kunstenaar Erika Stanley exposeert met haar schilderijenserie Rotterdam Als Van Gogh in het LantarenVenster, rondom de Nederlandse première van de film Loving Vincent. Deze biografische (animatie)film draait vanaf 26 oktober in de bioscoop.

Film- en muziektheater LantarenVenster wil de première op een bijzondere manier vieren. Daarvoor is Erika Stanley benaderd om haar schilderijenserie Rotterdam Als Van Gogh te exposeren in de foyer van het complex.

De serie bestaat uit schilderijen van Rotterdamse stadsgezichten in de stijl van Van Gogh. Bij LantarenVenster zijn onder meer Als Van Gogh-schilderijen te zien van Rotterdam Centraal Station, De Erasmusbrug, De Markthal, stadion De Kuip en het Drijvend Paviljoen.

Erika Stanley is een erkend specialist in de Van Gogh-stijl. Met Als Van Gogh eert de Roosendaalse het werk van Van Gogh en vestigt zij tegelijkertijd aandacht op locaties die voor veel mensen van grote betekenis zijn. Tot nu toe maakte ze Als Van Gogh-series van Roosendaal, Rotterdam en 'nostalgisch Nederland'. Meer info via www.erikastanley.nl.

Meer berichten