het pand van BAR, onder de Luchtbrug. Foto: Iris van den Broek / Rotterdam Make It Happen
het pand van BAR, onder de Luchtbrug. Foto: Iris van den Broek / Rotterdam Make It Happen Foto: Iris van den Broek

Nog één keertje feesten bij BAR

Algemeen 107 keer gelezen

Rotterdam - Dit weekend is het dan zover: het einde van club BAR. De club sluit na zes en een half jaar af met het ’Bar Closing Weekend’: 60 uur non-stop feestjes. Kaarten raakten maanden geleden al uitverkocht, maar voor de late beslissers wordt er vanavond (vrijdagavond) nog een beperkt aantal  weekend- en dagtickets verkocht aan de deur, zo staat op Facebook te lezen.

BAR, een initiatief van de Maatschappij voor Volksgeluk, kondigde in november 2018 aan ermee te stoppen vanwege de toenemende concurrentie met andere evenementen in de stad en de hoge huur en servicekosten van het pand, zo schreef het AD. Het bericht dat de oprichters ergens anders een nieuwe club zouden beginnen, gaf troost.

De Maatschappij voor Volksgeluk zou een nieuwe club oprichten in de Ferro Dome in het Merwe-Vierhavengebied, maar dit ging uiteindelijk niet door. Toen in februari bleek dat er bij de betrokken partijen te weinig draagvlak was voor een de club, trok de gemeente de stekker eruit. In een demonstratie op de Coolsingel uitten Rotterdammers toen hun ongenoegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant