Stroopwafels niet rendabel genoeg: huiskamer Stroop stopt

Rotterdam - Stroop Rotterdam sluit na 4,5 jaar haar deuren aan de Mathenesserweg. De 'culinaire stroopwafels' bleken niet rendabel te zijn. Hun kraam in de Fenix Food Factory blijft gewoon open.

Door Gerrit van Loon
Stroop is geen café of restaurant. Het is een culinaire huiskamer met 40 zitplaatsen gerund door vrijwilligers. Koffie drinken, lunchen, spelletjes spelen en boeken lezen kan er tot 28 oktober. In november is de ruimte in Rotterdam-West nog te reserveren voor besloten activiteiten. Daarna ruimt Stroop haar boeltje op.

Er werden bijeenkomsten en presentaties gehouden en producten van ondernemers en bewoners uit Delfshaven genuttigd. Er was ruimte voor exposities, filmavonden en workshops. Vaak gratis toegankelijk. "We zijn met veel plezier een huiskamer voor de buurt geweest, maar we hebben ook de conclusie moeten trekken dat er méér nodig is dan culinaire stroopwafels om rendabel te kunnen zijn. De uitbreiding en aanscherping die nodig is, kunnen wij in de huidige organisatievorm helaas niet realiseren. En dan zit er maar één ding op. We leggen het stokje neer, maar liever geven we hem over", meldt Stroop.

Buurtbewoners en -ondernemers hebben het initiatief gestart om een 'foodconcept' in het pand te starten en zijn nog op zoek naar partijen die zich daarbij aan willen sluiten. Stroop bedankt iedereen van harte voor de 'waardevolle producten, mooie samenwerkingen, inspirerende gesprekken en energieke activiteiten die Stroop hebben gevormd'. "We hopen mensen voor 28 oktober nog een keer te zien op de Mathenesserweg om de mooiste herinneringen aan de plek te delen."

Zoals Emily Harmsen, die haar boekpresentatie in Stroop hield. " Het was een leuke plek voor stroopwafels, workshops en zelfs mijn eigen boekpresentatie. De herinneringen blijven lekker plakken, hoor", laat zij weten. Christy de Witt vindt het ook jammer. "Maar de beslissing om met iets te stoppen, vraagt ook lef en schept ruimte voor weer nieuwe initiatieven en plannen. Ik koester fijne herinneringen aan mijn expositie vorig jaar. Voor mij ook weer de kans op nieuwe mogelijkheden." Herma Rootert is vrijwilliger bij Stroop Rotterdam. "Heel erg dat Stroop dicht gaat. Ik heb er veel geleerd."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden