Logo dehavenloods.nl


In Homme Fatale onderzoekt Sven Ratzke de foute, woest aantrekkelijke man in al zijn verschijningen: de rebel, de oplichter, de duivel en de hartendief. (foto: Erwin Olaf)
In Homme Fatale onderzoekt Sven Ratzke de foute, woest aantrekkelijke man in al zijn verschijningen: de rebel, de oplichter, de duivel en de hartendief. (foto: Erwin Olaf)

Glamourdiva Sven Ratzke vanavond nog in Walhalla

Rotterdam - De Duits-Nederlandse zanger/entertainer Sven Ratzke deelt in de voorstelling Homme Fatale zijn fascinatie voor de onweerstaanbare man. Wegens groot succes keert onze glamourdiva donderdag 12 oktober nogmaals terug in Theater Walhalla met wat hij zelf zijn 'meest persoonlijke theatershow ooit' noemt. "Er is steengoede muziek, een spannende verhaallijn die het midden houdt tussen theater en stand-up en ik ben altijd gekleed in glamorous outfits."

Ratzke heeft inmiddels zo'n tien theaterprogramma's op zijn naam staan, waaronder het veelgeprezen David Bowie-programma Starman dat juichende kritieken vergaarde. "Ik wil altijd mijn horizon verbreden en stappen maken in mijn werk. Na de mega-succesvolle tour van Starman, waarin ik de muziek en het universum van David Bowie naar mijn hand zette, wilde ik weer in mijn eigen droomwereld duiken. Homme Fatale is een erg persoonlijke show geworden, het gaat meer dan ooit ook over mij als persoon."
In de voorstelling onderzoekt Ratzke de foute, woest aantrekkelijke man in al zijn verschijningen: de rebel, de oplichter, de duivel en de hartendief. "Door de pers werd ik in het verleden vaak een 'homme fatale' genoemd. Een erg fascinerende benaming, want we kennen de term vooral als 'femme fatale' waarbij ik meteen denk aan film noir-klassiekers of Sharon Stone in Basic Instinct. Naar mijn mening kunnen mannen ook mysterieus zijn en verleiden met fatale gevolgen. Zeker nu in deze tijd mannen veel meer hun vrouwelijke kant durven laten zien, is het hoog tijd voor een theatershow over de homme fatale."
Ratzke wordt tijdens de voorstelling begeleid door pianist Christian Pabst, drummer Haye Jellema en bassist Florian Friedrich. Voor de muziek vroeg hij de crème de la crème van de hedendaagse singer-songwriters nummers te schrijven. Rufus Wainwright, Lisa Hannigan, Dez Mona en Fay Lovsky leverden filmische verhalen op muziek aan. Er zitten ook opnieuw gearrangeerde nummers van David Bowie en Iggy Pop in de show. "Mijn voorstellingen zijn te beschrijven als shows; er is steengoede muziek, een spannende verhaallijn die het midden houdt tussen theater en stand-up en ik ben altijd gekleed in glamorous outfits."

Kijk voor meer info op www.theaterwalhalla.nl

Meer berichten


Shopbox