Logo dehavenloods.nl

De Coolsingel krijgt eigen boek

 Rotterdam - De Coolsingel wordt vanaf 2017 op de schop genomen. In Coolsingel, een rijk geïllustreerd boek, kijkt Paul van de Laar terug op 700 jaar Rotterdamse geschiedenis aan de hand van deze beroemde straat.   

'We gaan naar de Coolsingel' is een gevleugelde uitdrukking voor uitzinnige supporters van Feyenoord. Als er iets te vieren is, of als Rotterdammers boos of aangeslagen zijn, dan komen ze bijeen op de Coolsingel. Zo'n belangrijke straat verdient zijn eigen geschiedenis.
Veranderingen in de stad beïnvloedden ook steeds het uiterlijk van de straat. Bijzondere gebouwen en gebeurtenissen komen voorbij: molen De Hoop, de Passage, Pschorr, natuurlijk het bombardement, maar ook de marathon en het zomercarnaval. Een indrukwekkende, rijk geïllustreerde stadsgeschiedenis met de Coolsingel als economisch, politiek, bestuurlijk en cultureel hart. 

Tentoonstelling
Vanaf 4 november is de gelijknamige tentoonstelling 'COOLSINGEL' te zien in Museum Rotterdam. De expositie neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een imponerende filmische beleving en een thematische verdieping met museum- en archiefstukken. 
 

Meer berichten


Shopbox