Logo dehavenloods.nl


Geluksgedichten: dichtwedstrijd Geluk op Zuid nadert deadline

Rotterdam - In het gebied Feijenoord loopt de momenteel gedichtenwedstrijd Geluk op Zuid. Alle kinderen van 9 tot 12 jaar uit de Afrikaanderwijk, Katendrecht, Noordereiland, Kop van Zuid, Feijenoord, Bloemhof, Hillesluis en Vreewijk mogen eigen gedichten insturen over het thema Geluk. Zo veel als ze willen.

Het thema van de wedstrijd is Geluk. Dat betekent niet dat het letterlijk over geluk moet gaan, het kan ook een gevoel beschrijven of een verhaal(tje) zijn. Maar het mag natuurlijk wel. Om je gedachten op gang te brengen kan je starten met een brainstorm over Geluk, schrijf álle woorden die je te binnenschieten op, zo snel mogelijk. Van het ene kom je op het ander. Combineer woorden tot een fantasiewoord en beschrijf wat het is. Daarna begin je. Lees het na en hardop, herschrijf, rijmen hoeft niet.

Meedoen kan nog tot 20 oktober, want dan sluit de wedstrijd. Uit de inzendingen wordt door een professionele jury bestaande uit onder andere onze stadsdichter Derek Otte, spoken word artist YMP, dichter en poëzie docent Karin van Kalmthout en gebiedsvoorzitter mr. Fatih Elbay een winnaar gekozen.

Een deel van het winnende gedicht wordt uitgevoerd op de gevel van het speeltuingebouw op het Afrikaanderplein, centraal gelegen in het gebied. Ook krijgen de 3 beste dichters een jaar lang het tijdschrift DICHTER toegestuurd.

Na workshops waar kinderen aan de slag gingen met het thema Geluk en poëzie stromen nu de gedichten binnen. Voldoe jij aan de voorwaarden en wil je ook jouw gedicht insturen om kans te maken om voor altijd vereeuwigd te worden, doe dan snel mee!

Op www.facebook.com/gelukopzuid/ en hier vind je meer informatie en het aanmeldformulier. Direct je gedicht mailen mag ook naar gelukopzuid@gmail.com met je naam, adres en leeftijd.

Woensdagmiddag 15 november om 13.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt en het gevelgedicht bij het speeltuingebouw Afrikaanderplein feestelijk onthuld door de gebiedsvoorzitter en YMP, die bovendien een kort spoken word optreden geeft en de gelukkige winnaars de prijzen zal uitreiken.

Geluk op Zuid is een initiatief van GEEN POEHA en het Gelukshuis -Alacritas- i.s.m. stichting Je Moeder en wordt gefinancierd door Gemeente Rotterdam, de Rabobank, fonds Elise Mathilde en het Deltaport Donatiefonds en PLINT.

Meer berichten


Shopbox