Logo dehavenloods.nl


Ingezonden: Succesvolle tweede Rotterdam Kettlebell Cup

Rotterdam - Afgelopen weekend werd voor de tweede maal de Rotterdam Kettlebell Cup georganiseerd door de Rotterdam Kettlebell Academy. Het is één van de vier grote kettlebell sportwedstrijden die jaarlijks in Nederland plaatsvinden. Het is geluk om net als vorig jaar een inspirerend sport evenement neer te zetten voor de atleten door organisator Barry André.

De verrassing van de dag kwam van de in Nederland wonende Pool Mateusz Paluch. Sinds kort traint hij bij de Rotterdam Kettlebell Academy en maakt daar onder leiding van coach Barry André mooi progressie. Paluch behaalde de eerste plaats op het onderdeel dubbel longcycle. Met twee kettlebells van 20kg haalde hij een score van 82 herhalingen. Het is al even geleden dat een atleet in Nederland op dit onderdeel met 20kg boven de 80 herhalingen uitkomt en dat maakt deze prestatie bijzonder. De tweede plaats werd behaald door Attila Houthuyse met 76 herhalingen. Ook Houthuyse traint in Rotterdam onder leiding van André en behaalde een mooi nieuw persoonlijk record. De derde plaats was voor Jan Weda uit Oldenzaal. Hij behaalde eveneens 76 herhalingen, maar gebruikte hiervoor twee kettlebells van 18kg.

Ook maakte het onderdeel dubbel longcycle voor vrouwen zijn entree op de Rotterdam Kettlebell Cup. Traditioneel draaien de dames wereldwijd altijd alle onderdelen met één kettlebell op het onderdeel snatch en "one arm longcycle". "Met de introductie van twee kettlebells voor het onderdeel longcycle proberen we aansluiting te zoeken op een trend die al een tijd in de rest van de wereld is te zien", zegt André.

En met succes, want Wendy Segerink uit Weerselo behaalde hier de eerste plaats met twee kettlebells van 14kg en 96 herhalingen. Tweede werd Sjanett de Geus eveneens met 2x14kg en 85 herhalingen. Beide dames worden gecoached door Naomi Kooiker uit Oldenzaal. De Utrechts Catelijn Visser, ook trainend in Rotterdam, werd derde met een nieuw persoonlijk record van 98 herhalingen met 2x12kg.

Onder de overige atleten werden veel nieuwe persoonlijke records gehaald en met dank aan alle sponsors, vrijwilligers, scheidsrechters, atleten en publiek is het evenement meer dan geslaagd. "We wilden weer een evenement neerzetten waar heel Nederland trots op kon zijn en wat zou inspireren om de atleten maximaal te laten gaan en het publiek kennis te laten met kettlebell sport op top niveau in Nederland. Dik geslaagd!", aldus Barry André.

Alle uitslagen van de Rotterdam Kettlebell Cup 2017 zijn te vinden op:
https://kettlebellrotterdam.nl/2017/10/08/uitslagen-rotterdam-kettlebell-cup-2017/

Meer berichten


Shopbox