Logo dehavenloods.nl


Kinderen ontdekken de Oostpoort van Rotterdam met memoryspel

Rotterdam - Na de eerder in juni verschenen wandelbrochure East Side Rotterdam hebben beeldend kunstenaar Vera Harmsen en historicus Dik Vuik nu een vervolg gemaakt. Voor kinderen tot en met 12 jaar is een jeugdbrochure gemaakt, met een memoryspel.

Het memoryspel leert kinderen tijdens een speurtocht over het Oostplein en langs het Haringvliet en Boerengat over de rijke geschiedenis van het gebied. Ze komen sporen uit het verleden tegen, die ze met de brochure en het spel bij de hand het verhaal vertelt over de scheepswerven, het gemaal, de admiraliteit en de mariniers. Sporen zoals het restant van het voormalige Oostbolwerk met Oostpoort, dat voor goede speurders nog steeds op het plein is te vinden. Of de plaquette uit de Oostpoort die herinnert aan de intocht van de Spaanse bevelhebber Bossu in 1572, tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De fragmenten van de oude Marinierskazerne, de Brandgrensverlichting en het beeld De Mariner, bij elkaar vertellen ze aan kinderen het verhaal over het rijke verleden van dit stadsdeel.


De brochure en het memoryspel brengen na de eerdere wandelbrochure ook voor de jongste generatie de geschiedenis tot leven. De brochure is verkrijgbaar via Vera Harmsen en Dik Vuik (dikvuik@gmail.com). Op aanvraag kan een wandeling met gids worden georganiseerd voor kinderen, in groepen of in combiantie met hun ouders/begeleiders.

Meer berichten


Shopbox