Afbeelding

Fans organiseren lang weekend ‘eikenprocessierups knuffelen’

Algemeen 175 keer gelezen

Rotterdam - Horror-rups, terror-rups, jeuk-rups De eikenprocessierups is niet populair deze dagen. In Schiedam werden scholen in de buurt van het Beatrixpark gesloten, het Rotterdamse Zuiderpark is behandeld met een speciale stofzuiger om Metropolis morgen rupsvrij te laten verlopen en overal zie je mensen met rode bultjes op de arm met een pijnlijk gezicht krabben. Maar er is inmiddels ook een tegenbeweging op gang gekomen. Van 19 tot en met 22 juli wordt er een lang weekend ‘processierups knuffelen’ georganiseerd.

‘Hét evenement voor liefhebbers van het allermooiste beestje uit de natuur; de processierups’, laat de organisatie van het facebookevenement weten. ‘Waarom? Omdat iedereen (en dus ook de rups) zo af en toe een klein beetje liefde nodig heeft en dus ook een knuffel.’

je moet wel een stukje de stad uit voor het knuffelweekend. Het vindt plaats in het Brabantse natuurgebied De Vijf Eiken. Het belooft gezellig te worden, er hebben inmiddels 14.000 mensen laten weten te zullen gaan, nog eens tienduizenden denken er nog over na. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant