Ingezonden: Nationaal Integratiediner bij Yarden Rotterdam

Rotterdam - Ingezonden stuk van Yarden Rotterdam. Iedereen is welkom op het integratiediner dat zij verzorgen. Je kunt er mensen leren kennen, én culturen. 

Rotterdam telt zo’n 170 nationaliteiten. In alle culturen speelt eten een belangrijke rol en achter elk gerecht schuilt een verhaal. Op donderdag 12 oktober houdt Yarden Rotterdam – Maeterlinckweg 101 – van 14 tot 20 uur het eerste Yarden Integratiediner. Onder het genot van een maaltijd kunnen gasten met elkaar praten om elkaars cultuur beter te leren kennen en begrijpen. Het belooft een gezellige dag te worden waarbij lekker eten en verschillende culturen centraal staan. Het Yarden Integratiediner, waarvoor Yarden de maaltijden verzorgt, is een afgeleide van het Nationaal Integratiediner. Graag nodigen wij alle Rotterdammers uit. Neem gerust iemand mee, deelname is gratis en aanmelden kan via integratiedinerrotterdam@yarden.nl.

Eten verbindt
Locatiemanager Yarden Crematorium Rotterdam, Edwin van der Meulen: “Wat voor achtergrond mensen ook hebben, eten doen we allemaal. Hoezeer culturen van elkaar verschillen, eten is een sociale aangelegenheid en biedt ruimte om met elkaar in contact te komen. Daarom nodigen wij Rotterdammers uit om bij ons te eten. Kom proeven en genieten van Kaapverdische, Portugese, Israëlische, Marokkaanse en Surinaams-Hindoestaanse gerechten. We hebben plek voor 400 gasten, dus wees er op tijd bij ”

Programma en aanmelden
“Het diner begint om 14.00 uur met kookworkshops. Meld je ook hiervoor snel aan, want het aantal plekken is beperkt. Van 16.00 - 17.00 uur ontvangen wij de gasten, gevolgd door de officiële opening. Het diner begint om 17.30 uur en rond 20.00 uur ronden we de avond af. Onder anderen actrice, presentatrice en dichteres Kizzy maakt de avond compleet met muziek en acts. Geef uw naam door en met hoeveel personen u komt. Ook kinderen zijn welkom. Heeft u vragen? Neem dan contact op via 010 927 2113 of kijk op www.yarden.nl/integratiediner. Wij zien u graag op donderdag 12 oktober.”

Meer berichten