Robert Vink en Aart Muizer vertelden over 100-jaar Volharding tijdens het Verhalenhuis. Op 17 oktober is Jacqueline Sterenborg aan de beurt met
Robert Vink en Aart Muizer vertelden over 100-jaar Volharding tijdens het Verhalenhuis. Op 17 oktober is Jacqueline Sterenborg aan de beurt met "Het verlangen van de egel" Foto: Yvonne Schults

‘Het verlangen van de egel’ bij het Verhalenhuis

Algemeen 106 keer gelezen

Op 19 september namen 2 leden van muziekvereniging Volharding het woord tijdens het Verhalenhuis in de Buytenhof. Robert Vink en Aart Muizer vertelden over het 100-jarig bestaan van de Rhoonse vereniging d.m.v. vele foto’s. Het jubileum is officieel 1 oktober.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - Volharding werd en wordt uitgenodigd bij vele evenementen in Albrandswaard, zoals het marcheren tijdens voetbalwedstrijden van VV Rhoon in 1950 en een taptoe in het Park van Rhoon in 1984. Zij zijn trots op de vele jonge mensen die zich regelmatig aansluiten bij de vereniging om te worden opgeleid door professionals. Op 5 oktober speelt het reünie-orkest in hun verenigingsgebouw en op 19 oktober is hun jubileumconcert samen met de Oranje Garde uit Klundert.

Wijziging Verhalenhuis

Op 17 oktober zou een het Verhalenhuis gaan over wijn/spijs combinaties, maar door omstandigheden wordt dit onderwerp begin 2020 opnieuw ingepland. In plaats daarvan komt stemacteur/verhalenverteller bij museum Rotterdam Jacqueline Sterenborg. Zij vertelt een verhaal van Toon Tellegen over “Het verlangen van de egel”. De egel voelt zich vaak eenzaam. Op een dag neemt hij zich voor alle dieren die hij kent uit te nodigen om op bezoek te komen. Maar tegelijk schrikt hij daarvoor terug, er kan zoveel misgaan bij bezoek. Laat u zich verrassen door Jacqueline’s boeiende verhaal. Op 21 november vertellen Jan Jongerius en Erwin de Jong van RTV Albrandswaard over verleden, heden en toekomst. 23 januari 2020 verhaalt Joop van der Hor over zijn boek over de oorlog. De Buytenhof is de locatie voor een goed verhaal en heerlijke maaltijd, bestaande uit hoofd- en nagerecht en koffie/thee. Het 1e glas wijn wordt gesponsord door Wijnhuis Rhoon. Overige drankjes voor eigen rekening. Kaarten á €20,= te koop via https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/. Overige data zijn 20 februari, 19 maart, 23 april, 14 mei en 18 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant