Het contract is getekend, de eerste 13 AutoMaatjes hebben zich aangemeld, nu kunnen de deelnemers zich aan gaan melden...
Het contract is getekend, de eerste 13 AutoMaatjes hebben zich aangemeld, nu kunnen de deelnemers zich aan gaan melden... Foto: Yvonne Schults

AutoMaatje Albrandswaard op de rit

Algemeen 60 keer gelezen

Op dinsdag 20 augustus was het een drukte van belang in het JCA. Er werden twee betrokken partijen getraind in het kader van AutoMaatje Albrandswaard, dat 12 september officieel wordt gestart door wethouder Mieke van Ginkel. Het contract waarin de gemeente Albrandswaard, Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) en de ANWB dit vastlegden is 11 juli getekend. Nu is het aftellen geblazen….

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - In de ochtend van 20 augustus kregen zeven AutoMaatjes uitleg van Jan van der Toorn (ANWB). Wat houdt AutoMaatje Albrandswaard eigenlijk in? AutoMaatjes zijn vrijwilligers die bereid zijn met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten te vervoeren naar dokter, kapper, wijkcentrum of vrienden. Naast het vervoersaspect is vooral ook het onderlinge sociale contact van groot belang. Voor de AutoMaatjes staat hier een onkostenvergoeding van 0,30 cent per km en eventuele parkeerkosten tegenover. Na een succesvolle wervingsactie kan Ouderenwerker Yvonne Schults van SWA trots melden dat zich al 13 AutoMaatjes hebben aangemeld. Lijkt het mensen leuk om AutoMaatje te worden, kan kunnen zich aanmelden via y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.

Matchmakers

Na een lunch kregen ‘s middags op 20 augustus de receptiemedewerkers van SWA uitleg over het boekingssysteem AdSysco waarmee zij de match tot stand gaan brengen tussen passagier en AutoMaatje. Marieke Meeus van AdSysco lichtte toe hoe zij dit konden doen en hoe het systeem hen hierbij kan assisteren. De dames van de receptie hebben veel zin om te starten.

Startschot 12 september

Vanaf 12 september kunnen minder mobiele inwoners van Albrandswaard gebruik maken van de mogelijkheid om zo’n AutoMaatje te boeken. Hiervoor bellen zij minimaal 2 dagen voorafgaand aan de rit naar SWA via nummer 010-5018322. De receptiemedewerker neemt de rit op, koppelt de deelnemer indien mogelijk aan een AutoMaatje en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse. Voor de goede orde; SWA heeft geen vervoersplicht. “Wij doen ons best een rit te regelen, maar wij zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwillige chauffeurs. Mocht het niet lukken een rit tijdig tot stand te brengen, dan wordt de aanvrager teruggebeld en zal deze een andere manier moeten zoeken.”

Meld rit alvast aan

Alvast aanmelden voor een rit ná 12 september?Bel hiervoor naar SWA op 010-5018322. SWA is blij met de positieve respons en is ervan overtuigd dat dit project een mooie aanvulling is op het bestaande vervoersaanbod binnen Albrandswaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant