Het make over-team, zaterdag op bezoek bij Charlene.
Het make over-team, zaterdag op bezoek bij Charlene.

Alleenstaande tienermoeder Charlene krijgt ‘groene’ make over van haar huis cadeau

do 26 sep 2019, 15:40 Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Zaterdag 28 september wordt het huurhuis van Charlene Franken (30 jaar) en haar kinderen van 11,12 en 2 in de wijk Tussendijken in één dag een stuk duurzamer ingericht. Hier wordt op tv verslag van gedaan op zondag 3 november om 16.25 uur in het SBS6 programma Green Make Over. Programmamaker en zelfverklaard klimaatprutser Gwen Jansen en haar Green Make Over expertteam gaan de alleenstaande jonge moeder Charlene en haar drie kinderen voorzien van vele energiebesparende no-nonsense tips. En via diverse ‘groene’ tools wordt het huis op één dag een stuk comfortabeler, milieuvriendelijker en energiezuiniger gemaakt.

Met de ‘groene’ tips en tools van de Green Make Over experts kan de kijker thuis ook direct actie ondernemen om energie te besparen en het eigen wooncomfort te verhogen.

Speciaal voor de pers en alle bewoners van de wijk gaat op de opnamedag op zaterdag 28 september de groene loper uit in de modelwoning (Gijsinglaan 426). Inwoners van de flat en de pers kunnen daar kennis maken met allerhande groene tips en tools om zelf ook aan de slag te gaan met een eigen duurzame make over thuis. Diverse energiebesparende gadgets worden hierbij weggegeven. Om 10.30 uur geeft Arno Bonte, wethouder duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie, het startschot voor deze Green Make Over in Rotterdam. Dit gebeurt in het bijzijn van de familie Franken, pers en bewoners van de wijk, alle Green Make Over experts en de voltallige crew. Iedereen kan hier vanaf dat moment tot 17.00 uur terecht voor ‘groene’ inspiratie en diverse ‘groene’ besparingstools.
Informatie over het gezin komt hier

Charlene Franken (30): “We vergeten met elkaar dat we de wereld cadeau hebben gekregen en deze mogen we niet kapot maken. Ik wil dus ook mijn bijdrage leveren maar wat kan ik doen aangezien ik in een huurhuis zit. Ook heb ik er geen zin in om als jonge alleenstaande moeder continue de strijd aan te moeten gaan met mijn kinderen over wat wel en niet mag. Het liefste zou ik slapend de wereld beter maken. Maar ja, dat zal wel niet gaan. Daarom heb ik de hulp van het Green Make Over team ingeroepen. Wie weet kunnen zij mij op weg helpen”

Uit de krant