Ergens naartoe reizen kan overal. De ruimte in, maar ook naar allerlei andere plekken. Oók gewoon in Rotterdam! (Foto Dmitry Mordolff)
Ergens naartoe reizen kan overal. De ruimte in, maar ook naar allerlei andere plekken. Oók gewoon in Rotterdam! (Foto Dmitry Mordolff) Foto: Dmitry_Mordolff

In je eigen stad op reis tijdens de Kinderboekenweek van dit jaar

Algemeen 46 keer gelezen

Rotterdam -Ja! Van 2 tot en met 13 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Het is ‘Reis mee!’. Overal in de stad zijn jeugdactiviteiten in de bibliotheken en op 6 oktober is het grote Kinderboekenweekfeestin in de Centrale Bibliotheek.

Er is weer genoeg te beleven deze Kinderboekenweek. Je kunt met de Fiepbus op reis door verhalenland, naar een van de vele voorstellingen en of op avontuur met André het astronautje, Lot Lohr, reis mee met Eureka in haar Fladder-raket of vlieg met Alladin naar verre oorden.

Feest vieren kan natuurlijk ook! Kom bijvoorbeeld naar het grote Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek. Ook dit jaar is daar weer een bomvol programma: jeugdvoorstellingen, workshops, bekende kinderboekenschrijvers en illustratoren op bezoek en heel veel voertuigen die je mag uitproberen!

Er gebeurt van alles in de Rotterdamse wijken. Een kleine greep eruit:

In Schiebroek bijvoorbeeld kun je op 2 oktober gratis naar de voorstelling Fiepbus (4+). In Kralingen spelen De Vrouwen van Wanten de jeugdvoorstelling: Donkiesnot (6+). Mark van Vliet Theater speelt in Nesselande de jeugdvoorstelling: De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn (6+). En in Feijenoord (en ook aan de Slinge) kun je naar de voorstelling: Bart bouwt een Raket (2+) van Kindertheater Kijk haar nou.
In de vestiging Overschie, en later ook in de Centrale Bibliotheek is de jeugdvoorstelling Het Astronautje (4+) van Christian van Eijkelenburg te zien. Theatergroep Knars speelt Eureka (4+) in Ommoord en in IJsselmonde.

Jeugdvoorstelling: De Weglooppop van Kindertheater Kijk haar nou is onder meer te zien in Charlois en in Lombardijen kun je naar LOET en de jongen in de zeepbel (4+) door Ruth Bakker. Poppentheater Koekla speelt Alladdin in Delfshaven.

Op zondag 6 oktober is het grote Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek, woensdag 9 oktober is er ook een Kinderboekenfeestje in Feijenoord.

Kijk voor alle tijdens, precieze locaties en kaartverkoop op www.bibliotheek.rotterdam.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant