Rotterdam Running Ambassadors (RRA) organiseren Wedstrijd Zonder Tijd, ‘The Classic Edition’

wo 18 sep 2019, 09:37 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Op zaterdag 21 september organiseren De Rotterdam Running Ambassadors (RRA) opnieuw de befaamde Wedstrijd Zonder Tijd. Dit jaar als ‘The Classic Edition’, omdat de wedstrijd terug is op haar unieke locatie aan de Kralingse Plas. De wedstrijd is een sportief, competitief maar vooral laagdrempelig evenement. In een run van vijf kilometer rond de Kralingse Plas kunnen introducees en andere geïnteresseerden op ontspannen wijze kennis maken met deze unieke runners club.

Wedstrijd Zonder Tijd
De jaarlijkse Wedstrijd Zonder Tijd is competitief, maar wel op een ontspannen manier. De wedstrijd is een run van vijf kilometer rond de Kralingse Plas. Voorafgaand aan de start geeft elke deelnemer zijn of haar streeftijd op en doet vervolgens het horloge af. De winnaar van de run is hier niet de deelnemer met de snelste tijd, maar degene die het dichtst in de buurt komt van de vooraf opgegeven tijd. Dat betekent dat iedereen kan winnen!

Programma
Vanaf 9.00 uur ontvangt de RRA alle deelnemers in het clubgebouw van ‘De Maas’ aan de Kralingse Plaslaan. Om 9:30 uur begint een warming up en een korte clinic, gegeven door de eigen trainers van de RRA. Om exact 10:00 uur klinkt het startschot voor de wedstrijd en gaan de lopers gezamenlijk, maar elk volgens het eigen tempo, op weg voor hun run rond de Kralingse Plas. Na terugkomst en de cooling down is rond 11:00 uur de prijsuitreiking. De winnaar krijgt, naast de eeuwige roem, een mooi presentje en natuurlijk de enorme wisselbeker.

Over de RRA
De stad Rotterdam, het Rotterdamse Havenbedrijf en Stichting Rotterdam Marathon stonden achttien jaar geleden aan de wieg van Stichting Rotterdam Running Ambassadors (RRA). De RRA is een businessclub van senior managers, medici, bestuurders en ondernemers uit de Maasstad die als gemeenschappelijke noemer het lopen van (internationale) marathons heeft. Rondom zo’n marathon wordt steeds een businessprogramma georganiseerd, waarbij economische betrekkingen met Rotterdam worden gestimuleerd.

Vanaf de oprichting telt het businessnetwerk maar liefst honderd rennende ambassadeurs van Rotterdam. Wekelijks werken zij zich samen in het zweet om te trainen voor de jaarlijkse marathon van Rotterdam. Daarnaast neemt de RRA elk jaar deel aan een business marathon in een voor Rotterdam relevante buitenlandse stad. Hiermee wil de club in het buitenland laten zien dat Rotterdam een stad is waar sport en economie hand in hand gaan. In haar 18-jarig bestaan nam RRA onder meer deel aan marathons in Chicago, Sjanghai, Istanbul, Keulen, Kaapstad, Havana en onlangs in Boekarest.

The Road to NY21
Tijdens de Wedstrijd Zonder Tijd kunnen geïnteresseerden kennis maken met de RRA en vertellen de leden graag over hun nieuwe uitdaging: The Road to NY21. Het streven is om ter gelegenheid van het vierde lustrum in november 2021 met de gehele club deel te nemen aan de marathon van New York. Via een gericht programma kan de RRA een aantal nieuwe leden begeleiden en meenemen naar deze prachtige, sportieve uitdaging. Binnenkort volgt meer informatie hierover op de website.

Overige informatie over de RRA en de Wedstrijd zonder tijd
Datum : zaterdag 21 september 2019
Tijd : 09:30 uur inloop
Locatie : clubgebouw van ‘De Maas’, Kralingse Plaslaan 121, Rotterdam
Website : www.wedstrijdzondertijd.nl

Uit de krant