Neusa Gomes
Neusa Gomes Foto: Irene Siekman

Eerste editie Horen & Zien & Schranzen met Neusa Gomes en Daniel Dee

wo 18 sep 2019, 12:17 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Na de succesvolle Kick Off tijdens het Kadefestival Delfshaven, is er nu de eerste avondvullende editie van Horen & Zien & Schranzen: een vijfdelige reeks met live poëzie, live kunst en lekker eten. Opgediend in de toegankelijke, intieme setting van de Kadekantine van Schiezicht, ontmoetingsplaats in Delfshaven.

Op zaterdagavond 28 september betreden twee bevlogen en inspirerende Rotterdamse woordkunstenaars het podium: Neusa Gomes en Daniël Dee. Zij dragen voor uit eigen bestaand of wellicht zelfs nieuw werk. Terwijl je luistert naar hun kunsten op het podium geniet je van lekkere, vers bereide (ook) vegetarische hapjes door Tante Timmie Kookt. Het geheel wordt al tekenend vastgelegd door de Urban Sketchers Rotterdam. Een echte avond volop Horen èn Zien èn Schranzen dus!

Praktische informatie:

Aanvang: 19.30u (deuren open: 19.00u, wees op tijd want om 19.30u gaan de deuren dicht!)

Locatie: Schiezicht, Mathenesserdijk 272B | begane grond: Spangesekade 176

Toegang: € 6,50 p.p. per avond inclusief optreden en hapjes, exclusief drankjes

Passe-partout: voor alle vijf edities € 27,50 p.p.

Reserveren verplicht via: studiopurrr@gmail.com

Let op: GEEN drankverkoop, neem je eigen drankje(s) mee (koeling is aanwezig).

Meer informatie: www.facebook.com/studiopurrr

Over de optredende artiesten

Neusa Gomes is spreker, schrijver, woordkunstenaar, dichter en coach. In 2015 maakte ze haar debuut op het podium Paginagroots o.l.v. Derek Otte; een jaar later was ze hoofdgast op datzelfde podium. Inmiddels heeft Neusa gesproken voor SWOON, PaginaGroots, Spoken World en o.a Woordenwordenzinnen. Ze schrijft kunstzinnig, over het leven en de vragen die deze ons stelt. Meer informatie: www.neusagomes.nl

Daniël Dee (1975) is dichter en schrijver van proza met o.m. de gedichtenbundels 3D – schetsjes van onvermogen, Vierendeel, Koffiedik zingen, Monsterproof, Mond vol demonen de verhalenbundel Vrouwen en ik eerst alsmede de novelles De zondige daad (2013) en Peter Aerts, The Dutch Lumberjack (2016), het levensverhaal van kickbokser Peter Aerts dat Dee schreef samen met Karel ten Haaf. Zijn werk verscheen in diverse literaire tijdschriften (o.a.: Passionate, Het liegend konijn en Krakatau) en meerdere bloemlezingen. Hij trad op bij (inter)nationale festivals als De Wintertuin en Lowlands. Van 2013-2014 was Dee Stadsdichter van Rotterdam. Ook schreef hij het Bruggedicht dat onlangs werd aangebracht aan de onderkant van de Mathenesserbrug.

Over Horen & Zien & Schranzen

Horen & Zien & Schranzen is een smakelijk en eclectisch totaalmenu dat de zintuigen prikkelt en verwent. Met als vaste ingrediënten live poëzie, live kunst & lekker eten. Opgediend tijdens zes edities in de gecombineerde ruimtes van Schiezicht en Studio PuRRR aan de Spangesekade en Mathenesserdijk in Rotterdam-Delfshaven.

Luisteren, kijken en proeven, daar draait het om bij Horen & Zien & Schranzen. Luisteren en kijken naar meeslepende, inspirerende, confronterende optredens van dichters en andere woordkunstenaars terwijl je ook nog eens geniet van heerlijke vegetarische lekkernijen op een bijzondere en gastvrije ontmoetingsplaats in het hart van Delfshaven.

Bewoners van Delfshaven, cultureel geïnteresseerden en artiesten ontmoeten elkaar in een gemoedelijke setting. In deze kruisbestuiving van artiesten en kunstenaars ontstaan nieuwe verbanden, invloeden en mogelijk zelfs samenwerkingen. Het evenement vormt zo een broedplaats voor culturele uitwisseling op alle niveau’s.

Horen & Zien & Schranzen bestaat uit zes afleveringen met een eigen (losse) rode draad en/of thematiek. De Kick Off vond plaats tijdens het Kadefestival Delfshaven met optredens van Azula, Nassima Elidrissi en Isha van der Burg.

Het overige programma:

Zaterdag 19 oktober 19.30 | Horen & Zien & Schranzen: Vuur & Vlam
Vurige voordrachten met Sabina Lukovic, Omar El Allali en Michelle van Dijk. Tante Timmie Kookt Eten Met Pit & Pepers.

Zaterdag 9 november 19.30 | Horen & Zien & Schranzen: De Nuttelozen van de Nacht
Zonder haar ‘’Nuttelozen’’ en andere paradijsvogels verliest De Nacht haar kleur. Met Muriel Kloek en Karin van Kalmthout. Tante Timmie Kookt Franse Kost.

Donderdag 21 november 19.30 | Horen & Zien & Schranzen: Een Voortijdig Uiteinde
Oud & Nieuw in November? Waarom niet! Try out van de Oudejaarsconferentie van Rotterdamse cabaretier Arie Vuyk met support act: Rima Kawuwung. Tante Timmie Kookt bakt Oliebollen. Een Oudejaarsavond bijna als alle ander, met uitzondering van het vuurwerk.

Zaterdag 18 januari | Schiezicht Kadekantine 19.30u € 6,50 p.p.
Een editie Over/Zonder Grenzen. Met grensverleggers Droominee, Carina Fernandes en Gino van Weenen. Tante Timmie Kookt serveert Fusion Food.

Achtergrondinformatie:

Horen & Zien & Schranzen is een coproductie van Studio PURRR en Irene Siekman i.s.m. Schiezicht, wijkonderneming en ontmoetingsplaats in Delfshaven en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam Kunst & Cultuur.

Flyer Horen & Zien & Schranzen (achterkant)
Flyer Horen & Zien & Schranzen (voorkant)
Portret Daniel Dee

Uit de krant