Afbeelding

Rotterdamse ontwerper Ben Oostrum verovert Amerika met rijstkoker

Algemeen 20 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Het was in 2016 dat de Rotterdamse productontwerper Ben Oostrum met behulp van Crowdfunding voldoende geld bij elkaar wist te brengen om de productie te starten van zijn AZUME Keramische Rijstkoker. Nu, drie jaar later, heeft Ben opnieuw succes! De nieuw geproduceerde serie AZUME’s gaat in zijn geheel naar Amerika.

Daar is de AZUME opgenomen in de vaste collectie van The Grommet.

The Grommet is een platform met nieuwe en opmerkelijke producten. Jaarlijks wordt slechts 3% van de 15.000 producten, die worden overwogen, ook daadwerkelijk opgenomen in de collectie.

Dit keer dus ook de AZUME.

Met de AZUME Keramische Rijstkoker kook je namelijk echt de lekkerste rijst! Veel lekkerder dan met een gewone pan, maar ook lekkerder dan met een elektrische rijstkoker.

Inspiratie

Ben heeft het koken van rijst in keramiek ontdekt in Azië. Hij is vaak in Japan en China en daar leerde hij dat rijst het lekkerste wordt in keramiek. Dat komt onder andere omdat keramiek geen smaak afgeeft, wat metalen pannen vaak wel doen. Ook zit er geen teflon laag in de pan zoals bij elektrische rijstkokers. (Over de gezondheidsrisico’s hiervan zijn de meningen nog steeds verdeeld.) Maar misschien wel het belangrijkste is de manier van koken.

Ben vindt dat je rijst maar kort moet koken. Dat betekent voor de AZUME dat je de rijst eerst goed wast (dan was je het zetmeel van de rijst waardoor de rijst lichter verteerbaar wordt) en laat je de rijst met afgemeten water voorweken. Vervolgens zet je de pan op het kleinste vuur op de hoogste stand. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat je de rijst 8 minuten zachtjes pruttelen. Na 8 minuten zet je het vuur uit en laat je de rijst, in de afgesloten AZUME, nog 12 minuten na-stomen. Omdat keramiek warmte goed vasthoudt, koelt de rijst hierbij niet af. Pas nu mag de deksel eraf en schep je de rijst even om. Het resultaat is een prachtige, fluffy maar vooral heerlijke rijst. Super makkelijk en kan niet mislukken.

Duurzaam

Aan de AZUME zit geen snoer dus geen elektronica wat kapot kan gaan. Een Elektrische rijstkoker gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee. De AZUME slijt niet en gaat je leven lang mee.

De AZUME is geschikt voor alle soorten rijst en zeker ook voor Zilvervlies rijst, maar je kan er ook andere granen in bereiden zoals Couscous, Bulgur en meer.

In Nederland blijft de AZUME gewoon te koop via o.a. bol.com en www.azume.kitchen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant