Afbeelding
Foto: HVPA

Expositie (T)huis in de polder

za 21 sep 2019, 14:48 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!


Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober laat de Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) in de expositie (T)huis in de polder zien hoe de stedenbouw in acht wijken in het gebied Prins Alexander zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, zowel qua architectuur als interieur.

De architectuur, die aanvankelijk was gebaseerd op de duidelijke visie op wonen van stedenbouwkundig architect Lotte Stam-Beese, werd in de loop der tijd steeds meer aangepast aan wat de mensen echt wilden. Ook het interieur maakte een boeiende ontwikkeling door. Zie hoe de ideeën van de designers uiteindelijk in de praktijk werden ingevuld.

Een bijzonder onderdeel van de expositie is de bijdrage van leerlingen van de Marga Klompéschool, die hun visie op het Huis van de Toekomst laten zien. Een boekenmarkt (historische boeken) en informatie over de HVPA completeren deze expo.

De expositie geeft een interessant beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van het gebied Prins Alexander en is zeer de moeite waard, niet alleen voor elke bewoner maar ook voor andere geïnteresseerden.

Zet ‘m in de agenda: zaterdag 19 en zondag 20 oktober, 13.00-16.00 uur, in het Continental Art Centre, Robert Kochplaats 342, Rotterdam-Ommoord. Toegang is gratis. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid.

Uit de krant