Internationale topauteurs Reni Eddo-Lodge en Leïla Slimani komen naar Rotterdam

di 24 sep 2019, 10:30 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Literatuurprogramma Boek & Meester ontvangt in oktober twee internationale topauteurs. Op 4 oktober is de Britse journalist Reni Eddo-Lodge exclusief te gast in Arminius. Ze gaat in gesprek over haar veelbesproken boek Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat. Vier weken later, op 31 oktober, vertelt Leïla Slimani in het Hofpleintheater over haar wereldwijde bestseller Een zachte hand.

Met deze twee auteurs haalt Boek & Meester opnieuw grote internationale auteurs naar Rotterdam. Zowel Eddo-Lodge als Slimani heeft Boek & Meester uitgekozen voor het enige publieke optreden in Nederland. Organisator Ernest van der Kwast is erg blij met de komst van de auteurs. ‘Beide schrijfsters zijn geëngageerd en reflecteren op de grote vraagstukken van deze tijd: rassenongelijkheid en segregatie.’

Journalist Renni Eddo-Lodge schrijft in Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat over de historische oorzaken en de actuele betekenis van racistische vooroordelen. Dit confronterende boek én haar prijswinnende podcast About Race with Reni Eddo-Lodge leidden er onder meer toe dat zakentijdschrift Forbes haar in de invloedrijke lijst ‘30 under 30 Europe’ opnam. De Frans-Marokkaanse schrijfster Leïla Slimani maakte furore met haar debuut In de tuin van het beest, dat op dit moment wordt verfilmd. Slimani’s tweede roman Een zachte hand won de belangrijke Prix Goncourt en werd meer dan 600.000 keer verkocht in Frankrijk.

De kern van Boek & Meester wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Uiteraard vinden er na afloop signeersessies plaats.

Boek & Meester #26 – Reni Eddo-Lodge
datum: vrijdag 4 oktober 2019
locatie: Arminius, Museumplein 3, Rotterdam
aanvang: 20:00 uur / deuren open: 19:30 uur
toegang: € 11,-

Boek & Meester #27 – Leïla Slimani
datum: donderdag 31 oktober 2019
locatie: Hofpleintheater, Benthemstraat 13, Rotterdam
aanvang: 20:00 uur / deuren open: 19:30 uur
toegang: € 11,-

meer info / kaarten: www.boekenmeester.nl

Uit de krant