Afbeelding

Bibliotheek Rotterdam start weer met cursus Digisterker

wo 25 sep 2019, 14:01 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Bibliotheek Rotterdam start na de zomer weer met de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. ’Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’. De overheid gaat steeds meer digitaal. Dat heeft zo zijn voordelen. Maar niet iedereen vindt het gebruik van de digitale loketten even gemakkelijk en voelt zich daarbij ook veilig.

Vanaf woensdag 2 oktober start weer een nieuwe cursus in Bibliotheek Ommoord.

De afgelopen jaren namen tientallen Rotterdammers deel aan de cursus ‘Digisterker, werken met de elektronische overheid’. De reacties waren onverdeeld enthousiast: “Prettig, duidelijk en leerzaam, veel wist ik nog niet” “Fijne sfeer” . Deelnemers voelden zich na afloop zekerder in het via DigiD online maken van afspraken, declaraties indienen bij de zorgverzekeraar, het inzien van hun pensioen- en AOWgegevens etc. Zij, die al een DigiD hadden, gingen er meer mee doen.

Tijdens de cursus leren deelnemers hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je deze kunt gebruiken. Daarnaast ontdekken ze welke informatie ze kunnen vinden op websites van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank, ziekenhuis of zorgverzekeraar. Cursisten krijgen veel tijd om te oefenen, bijvoorbeeld met het digitaal aanvragen van een toeslag of het maken van een afspraak. Privacy is gewaarborgd. Na afloop ontvangen ze een certificaat en kunnen ze zelf aan de slag met de elektronische overheid.

Om deel te nemen aan de cursus, die bestaat uit 4 dagdelen, is enige vaardigheid in het gebruik van muis en toetsenbord en werken met internet gewenst en is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk.

Bibliotheek Ommoord 2,9,16,23 okt , 10.30-12.30u

Kijk voor aanmelden op de website van Bibliotheek Rotterdam en in de Agenda Mediawijsheid of ga direct naar het online aanmeldformulier.

Uit de krant