Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Na 2,5 jaar weer passagiers over de Hoekse Lijn

Algemeen 72 keer gelezen

Rotterdam/Schiedam - Na 2,5 jaar is het vandaag dan eindelijk zo ver; er reizen weer passagiers over de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland. Nadat in de nacht van 31 maart op 1 april 2017 de laatste passagierstrein naar Hoek van Holland reed konden vandaag, 28 september 2019, reizigers met de metro van en naar Hoek van Holland reizen.


Het gaat vandaag, tussen 12.00 en 20.00 uur, om een kennismakingsdag. De RET biedt deze dag gratis reizen tussen de stations Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven. Aanstaande maandag, op 30 september, wordt de lijn volledig opgenomen in de dienstregeling van metrolijn B. Deze metrolijn rijdt van het strand van Nesseland naar de haven van Hoek van Holland. Later moet daar ook het laatste stukje bijkomen naar station Strand, zodat metrolijn B van strand naar strand rijdt.

Vandaag is het nog niet mogelijk om het hele traject te rijden; tussen stations Schiedam Centrum en Schiedam Nieuwland rijden geen metro’s met passagiers omdat men anders van het gratis traject in de reguliere trajecten terecht kan komen.

Na een speech van Arjan van Gils (wethouder Rotterdam) en Maurice Unck (algemeen directeur RET) werden de poortjes op het nieuw gebouwde metrostation Maassluis Steendijkpolder officieel geopend. Vanaf dat moment konden reizigers gratis elke 10 minuten in een metro stappen richting Hoek van Holland of richting Schiedam.

De maand oktober zal gebruikt worden als opstartfase waarbij alleen metrolijn B over de Hoekse Lijn rijdt. Vanaf begin november zal ook metrolijn A tot aan station Vlaardingen-West toegevoegd worden aan de dienstregeling. Het vervangende busvervoer blijft ook rijden in de maand oktober, tot de volledige ingebruikname.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant