Vijf jaar alweer! Gefeliciteerd! (Foto: Luuk Barendrecht)
Vijf jaar alweer! Gefeliciteerd! (Foto: Luuk Barendrecht)

De Markthal is jarig, en dít zijn er de beste tentjes!

Algemeen 268 keer gelezen

Rotterdam - De Markthal is allang niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straatbeeld. Toch staat-ie er nog helemaal niet zo lang. Dinsdag 1 oktober is het precies vijf jaar geleden dat Koningin Maximá de Markthal opende. Komend weekend wordt dat gevierd. Samen met onze favoriete foodies van indebuurt Rotterdam nemen we nu vast de mooiste plekjes met je door!

Onze collega’s Faayyaaz van Dijk en Wouter Vocke van indebuurt Rotterdam weten natuurlijk alles over eten en drinken in de Rotterdamse binnenstad. En ze kennen ook de Markthal op hun duimpje. Dit zijn hun favoriete tentjes:

Faayyaaz van Dijk:

21 pinchos

Dit is mijn lievelingsplek in de Markthal: heerlijke en betaalbare tapas, lekkere wijntjes, lieve mensen die er werken en uitgebreid mensen kijken. Wat heb je nog meer nodig op een zondagmiddag?

Obba’s Foodbar

Hier waan je je een beetje in buitenland. Obba’s Foodbar zit namelijk midden in de Markthal en je krijg hier echt het gevoel of er van alles om je heen gebeurt. En het eten… Moet je gewoon een keer proberen.

Streetfood by Han

Dit plekje zit boven wah nam hong. Het is overigens een niet al te groot zaakje. Als je aan het raam gaat zitten heb je een geweldig uitzicht over de Markthal. Je gaat hier heen om streetfood te eten: de springrolls zijn een aanrader!

ibericus

Ibericus is de plek om een lekker stukje borrelvlees te halen. Overal hangen poothammen en schouderhammen. Is overigens een beetje schrikken als je het niet gewend bent.

Wouter Vocke:

Monsieur Saucisson

Een van de tenten die er volgens mij al vanaf het begin in zit. Authentieke Franse gedroogde worsten, in meer dan 35 smaken. Je haalt er altijd drie voor een tientje. Een feestje op elke borrelplank!

Wa Nam Hong

Dit zijn eigenlijk twee favorieten in één. Op de begane grond zit de Aziatische supermarkt waar je terecht kunt voor alles wat met de Aziatische keuken te maken heeft. Op de eerste verdieping kun je terecht voor bijvoorbeeld servies en van die bamboe stoommandjes - maar nog beter zijn de (noodle)soepen die je daar kunt eten. Weet niet iedereen, want het zit een beetje ‘verstopt’ boven de supermarkt, maar als je er eenmaal bent is het fantastisch. Plus, je hebt er een leuk uitzicht!

De Palmboom

Drie woorden die je leven veranderen: Bara kip kerrie. Prima plek voor de snelle trek als je door de Markthal loopt. Nou ja ‘snel’... je moet wel een beetje geduld hebben want de bara wordt eerst nog gefrituurd en dat duurt een paar minuutjes. En meestal staat er ook een rij, maar da’s een goed teken, toch?

Brazuca Coffee

Een Braziliaanse koffietent met super lekkere koffie - maar ook verse smoothies en sapjes. Een van de weinige plekken in Rotterdam waar ze een fatsoenlijke iced chai latte maken, en daar rijd ik graag even voor om.

Madame Cocos

Net als Monsieur Saucisson ooit begonnen op Foodtruck-festivals, maar nu kun je er gelukkig zeven dagen per week kopen. Ze verkopen er ‘cocosballs’, zeg maar een soort kokosmakroontjes die de grootte van een golfbal hebben. In verschillende smaken te krijgen, maar rum-rozijn en witte chocola zijn mijn favorieten.

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat de Markthal helemaal in het teken van het 5-jarig bestaan. Circus Rotjeknor zorgt voor twee dagen vol shows en trucs en tijdens ‘Draai de 5 & win’, gehost door Arno Bremer, kun je mooie prijzen winnen.

Hou vooral ook deze facebookpagina in de gaten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant