Afbeelding

Stoomtreindagen in Rotterdams museumstoomdepot

Algemeen 212 keer gelezen

Rotterdam - Volgend weekend moet je als stoomliefhebber in Rotterdam zijn! In museumstoomdepot aan de Kralingse Zoom vinden op zaterdag 5 en zondag 6 oktober de stoomtreindagen plaats. 

Op 5 en 6 oktober organiseert de Stoom Stichting Nederland weer de traditionele stoomtreindagen op het museumstoomdepot aan de Kralingse Zoom met veel stoomvermaak en gezelligheid. Er rijdt een stoompendeltrein met uurdienst tussen het depot en Gouda . Op het depot kun je heen en weer te rijden op een stoomlocomotiefmet een zogenaamde voetplaatrit. Er komen ook mooie stoomlocomotieven vanbuiten de stad.

Er zijn door stoom aangedreven kleine en grote tractoren te bewonderen, evenals modeltreinbanen van diverse formaten, een prachtig glimmende koperen stoombrandspuit en kraampjes waar spullen voor de treinliefhebber kunnen worden gekocht

Voor de kinderen is er een groot speelkleed met houten treinbanen om zelf aan te leggen, er zijn modelbanen waar de kinderen zelf aan de knoppen mogen zitten en er is een modeltrein waar kinderen op mee mogen rijden.

Kijk voor alle aanvangstijden, toegangsprijzen en overige informatie op de website van Stoom Stichting Nederland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant