Tekenmarathon van 24 uur én nieuwe muurschilderingen in Stayokay

di 1 okt 2019, 10:42 Algemeen 0 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

In het eerste weekend van oktober is de jaarlijkse internationale tekenmarathon 24hr Comics Day! Van New York tot Tokio, van San Francisco tot Londen, en in Rotterdam proberen een paar duizend tekenaars elk in 24 uur weer een compleet beeldverhaal te tekenen van 24 pagina’s. Bovenin de beroemde kubuswoningen vindt -onder de paraplu van Cross Comix – op zaterdag 5 en zondag 6 oktober de Rotterdamse editie plaats. Het Stayokay-hostel stelt kosteloos ruimte en tafels beschikbaar aan tekenaars die de uitdaging willen aangaan. Op zaterdag 5 oktober om precies 11.00 uur geeft tekenaar Robert van der Kroft het startschot waarna enthousiaste tekenaars de tafels tot zondagochtend 6 oktober 11.00 uur zullen bezetten om de tekenuitdaging aan te gaan. Aanmoedigen en meekijken is van harte welkom! Het resultaat van alle noeste arbeid is op zondag 17 november te zien bij de ‘Comic Showcase’ tijdens het Cross Comix festival in Theater Rotterdam Schouwburg. Er zijn nog plekken voor waaghalzen en doorzetters. Meld je snel aan via info@crosscomix.nl!


KUSUMA x GWENST - Onthulling muurschildering

Speciaal voor Stayokay Rotterdam en Cross Comix focussen Diana Kusuma (Kusuma) en Gwen Stok (Gwenst) in twee nieuwe kleurrijke muurschilderingen op de thema’s bos en zee. Kusuma en Gwenst kennen elkaar nog van de Willem de Kooning Academie en delen hun belangstelling voor muurschilderingen en hun enthousiasme voor dode dieren, strips, taartjes, filosofische speelsheid in de menselijke aard en thee, veel thee.. Kortom, een vrolijke cartooneske boel met een donker randje èn een grote rol voor hun bekendste karakters Doodkonijn en C’estlavie. Vorig jaar kwam Kusuma’s stripdebuut Het leven van doodkonijn tijdens Cross Comix uit en begin 2019 debuteerde Gwenst succesvol met de sombere krekel in het beeldverhaal De genezing van de krekel, geschreven door Toon Tellegen.

Voor Stayokay besloten ze het befaamde donkere randje van hun werk even te laten varen, want ‘de wereld is momenteel al donker genoeg’. Met hun nieuwste samenwerking treden Kusuma en Gwenst in de voetsporen van Marcel Ruijters en Aimee de Jongh die eerder ook al prachtige muurschilderingen maakten in het bijzondere hostel in de beroemde kubuswoningen van architect Piet Blom. Op zaterdag 5 oktober , tijdens 24hr Comics Day, is de onthulling van de twee muurschilderingen. Wees erbij! #letsgetvisual


CROSS COMIX ROTTERDAM

Cross Comix strijkt weer neer in Rotterdam! Het internationale comic art festival verrast met een wervelende mix van nieuwe verhalen, beelden, comedy en muziek op het scherpst van de snede. Met Posy Simmonds, Wilbert Plijnaar, Emilio Guzman, Kamagurka, Les Robots, Gummbah en vele anderen: Let’s get visual! In onder meer Theater Rotterdam Schouwburg, Cinerama, Het Nieuwe Instituut, Zerp Galerie, Rotown en Donner. #stripszijnoveral

10 - 17 NOVEMBER 2019 | WWW.CROSSCOMIX.NL

Uit de krant