Afbeelding

Bloemenestafette tegen eenzaamheid bij ouderen

di 1 okt 2019, 10:52 Algemeen 2 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Eenzaamheid onder ouderen is het grootst. Die eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken wel. Een keer langsgaan kan het verschil maken. Daarom start tijdens de Week tegen Eenzaamheid de Bloemenestafette, een samenwerking tussen Green Partners, DOCK, Coalitie Erbij Rotterdam en Trevvel.

Om ouderen een leuke en zinvolle activiteit te bieden stelt Green Partners maandelijks bloemen aan DOCK beschikbaar. Het initiatief vanuit Green Partners begon als try-out in Schiebroek. Hier organiseerden Anne-Rene van Wissen, participatiemakelaar bij DOCK en Jeroen Meerman van Green Partners een bloemschikmiddag voor ouderen. Ontmoeting, verbinding en gezelligheid stond centraal. Deze middag was zo’n groot succes dat er vanuit de Coalitie Erbij Rotterdam is gekeken naar een vorm om de bloemen stedelijk beschikbaar te stellen. Uitkomst; de Bloemenestafette. Iedere Rotterdamse organisatie kan vanaf volgende week via de Coalitie Erbij Rotterdam een aanvraag indienen om de Bloemenestafette op eigen locatie te krijgen. Trevvel verzorgt het vervoer van de bloemen.

Van start in Prins Alexander
Op 2 oktober vindt om 10:30 uur de feestelijke aftrap plaats in de ontmoetingsruimte onder de Arrheniustoren aan de John Mottweg 104. Tijdens deze middag maken bewoners niet alleen een bloemstuk voor zichzelf, maar ook voor een andere oudere uit de buurt. Dat kan een zieke buurvrouw, een familielid of iemand anders zijn die een bezoek net zo hard kan gebruiken.

Geïnteresseerd? Geef u op
Er is plek voor 30 personen. De activiteit is gratis. Wat u wel zelf moet meenemen is een vaasje, bakje, mesje en een schaar. Meld u aan via: 06 – 28 75 47 00 / 06 – 599 19 528 of stuur een mail naar infoPA@dock.nl.

Uit de krant