Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek
Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek Foto: F. Bakan
FILMPJE

Waarom had Hitler een gek snorretje?

di 1 okt 2019, 14:34 Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

“Waarom had Hitler een gek snorretje?” “Waarom wilde hij aan de macht komen ?” “Had hij ook goede kanten ?” Dit zijn enkele voorbeelden van de vragen die onze kinderen tijdens het bezoek van de schrijfster Martine Letterie stelden. Afgelopen zondag middag, 29 september 2019. De zaal was bomvol met de Leeskoning kinderen en hun ouders.

Martine vertelde eerst over zichzelf, over haar boek `Bommen op ons Huis`, over de Tweede Wereldoorlog en stelde later ook vragen. Haar vragen gingen vooral om haar boek `Bommen op ons Huis`: “Wie is in het boek de hoofdpersoon ?”, “ Waar speelt het verhaal zich af?”, “Waarover schrijft Martine Letterie ?”... Vele antwoorden waren min of meer juist, maar het antwoord van een van de kinderen was erg grappig: “De hoofdpersoon in dat boek is Martine Letterie.” . Niet helemaal onjuist !!

De kinderen vonden het verhaal van Martine over de Tweede Wereld Oorlog en Nederland tijdens de oorlog erg interessant en ze luisterden aandachtig. Maar hun ouders ook; ze bedankten aan Martine en zeiden dat ze ook veel hebben geleerd. Het was een leuke, zonnige, vrolijke en leerzame dag voor de Leeskoning kinderen.

Het uniek en veelzijdig programma ` Leeskoning` in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op elke zondag middag is belangrijk voor alle kinderen, vooral kinderen met leerachterstand en de kinderen van migranten. Het stimuleert de leesvaardigheid, ontwikkelt de taalkennis en de literaire kennis.

Het hele jaar door worden er op zondag middagen tal van leuke en leerzame activiteiten georganiseerd: voorlezen, toneellezen, romans lezen, toneelspelen, naar boekenfilmpjes kijken, voordragen voor publiek, optreden op een podium, leesbevordering, aan voorleeswedstrijden meedoen, prijzen winnen... Het unieke programma `Leeskoning` motiveert kinderen uit te groeien tot enthousiaste lezers.Dit kinderproject wordt door de Gemeente Rotterdam en enkele fondsen ondersteund en door de Kunststichting Sahne georganiseerd. Voor geïnteresseerden:

www.sahne.nl

Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek 6
Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek 4
Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek 3
Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek 2
Schrijversbezoek aan kinderproject Leeskoning op 29 september in de Centrale Bibliotheek 5

Uit de krant