Een van de paradepaardjes van de Rotterdam Pride is ook dit jaar weer de Keerweer Parade. (Foto: Jeroen van Spanje)
Een van de paradepaardjes van de Rotterdam Pride is ook dit jaar weer de Keerweer Parade. (Foto: Jeroen van Spanje)

Alle kleuren van de regenboog tijdens Rotterdam Pride

Rotterdam - Elk jaar wordt de Rotterdam Pride groter en groter. Van 21 tot en met 24 september kleurt Rotterdam weer in alle kleuren van de regenboog.

Door Jeffrey Snijders

Veiligheid is een begrip dat vorig jaar tijdens de diverse evaluaties unaniem als thema voor 2017 werd aangedragen. Het thema van de Rotterdam Pride 2017 is geworden Mind the Gap.
Met de uitdrukking 'Mind the Gap' wil Rotterdam Pride aandacht vragen voor 'de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en onze medemensen waarin je mag zijn wie je bent ongeacht je geaardheid of gender identiteit.'

Dave Roelvink

Rotterdam Pride staat voor de uitdaging met haar programma 'the gap' te overbruggen. Er zijn ook dit jaar weer vele evenementen tijdens de Rotterdam Pride. Voor de feestgangers is er de Womens Only Party in Loud, Pride Festival op het Schouwburgplein en WTF! The Pride Party! in de Van Oldenbarneveltstraat met onder meer Dave Roelvink.

Paradepaardje

Een van de paradepaardjes van de Rotterdam Pride is ook dit jaar weer drie dagen lang De Keerweer Parade. Op 22, 23 en 24 september staan grote internationale artiesten als Loreen (winnaar Eurovisiesongfestival 2012 met Euphoria) en Alexander Rybak, die in 2009 won voor Noorwegen, op het podium in de straat Keerweer. Maar ook grote Nederlandse namen als Anita Meyer, Lois Lane en André Hazes zingen hun grootste hits. De Keerweer Parade wordt natuurlijk weer aan elkaar gepraat door de enige echter diva Esther Hofman.

Pride Walk

Op zaterdag 23 september start om 11.00 uur de Pride Walk vanaf het Leuvenhoofdpark. De Rotterdamse optocht waar seksuele diversiteit uitbundig gevierd wordt, maar waar ook aandacht besteed wordt aan het thema Veiligheid. De Walk wordt geopend door een aantal sprekers, waaronder wethouder Simons van veiligheid. Voorafgaand aan de walk zal de regenboogvlag als onderdeel van de Vlaggenparade gehesen worden door Anwar, een homoseksuele vluchteling uit Egypte en de vrijwilligers die Rotterdam Pride mede mogelijk maken. Deelnemers en het publiek worden onderweg getrakteerd op muzikale interventies en visueel spektakel in alle kleuren van de regenboog.

Meer informatie over het programma van de Rotterdam Pride vind je op rotterdam-pride.com/.

Ga jij komende dagen naar een onderdeel van de Rotterdam Pride? Mail je foto's naar redactie.hl@persgroep.nl, stuur ze via WhatsApp naar 06 233 66 745 of tag De Havenloods op Facebook!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden