Logo dehavenloods.nl


Nieuw Koreaans restaurant, Bapboss, opent op Goudsesingel

Rotterdam - Er komt een nieuw Koreaans restaurant in Rotterdam. Aan de Goudsesingel gaan twee Zuid-Koreanen hun kookkunsten laten zien en proeven. Eind oktober gaat de zaak Bapboss open.

Door Gerrit van Loon

Het idee voor een Koreaans restaurant ontstond toen kok Yunho Lee en Soheun de Heij –Oh (beiden geboren in Zuid-Korea) bevriend werden in Nederland, zo'n vier jaar geleden. Yunho komt uit een horecafamilie en werd al snel chefkok. In 2011 kwam hij naar Nederland, om zijn specialisme Zuid-Koreaanse kookkunsten over te brengen. Soheun werkt sinds 2013 hier omdat ze graag meer van Europa wilde zien. Met haar ervaringen uit de Aziatische keuken en het serveren van gasten kwam het idee om hun passie te bundelen. Een eigen restaurant starten. 

"Een Koreaans restaurant met echte traditionele recepten en producten met een moderne sfeer. Nederland Koreaans laten proeven dat is wat zij willen", zegt Peter de Heij namens de twee horecaondernemers. "Deze hippe stad met frisse innovaties kent geen grenzen. Zeker in de horeca wil en kan men van alles proberen." 

Bapboss betekent rijstbaas en gaat terug naar de basis: rijst, ingelegde groenten (kimchi), vis, knoflook, gember, sojasaus, lenteuitjes, sesamolie een beetje suiker, rijstazijn en gedroogde pepers (gochugalu). "Naast vis- en vleesgerechten kunnen vegetariërs aan hun trekken komen. Het Koriaans eten is gezond en gevarieerd. De Koreaanse keuken staat echt op zichzelf, niet alleen qua smaken, ook qua textuur. Van zijdezacht tot crunchy. Een beleving. Allerlei kleuren op kleine verzorgde schaaltjes geserveerd. Net een minibuffet voor jezelf, maar ook zeker om te delen. Dit noemen we Ban Sang", aldus De Heij. 

De specialiteit die bij Bapboss op de kaart staat is: Yang yeom (zoete, pittige kip). Bapboss start met bezorgen en afhalen, maar al snel zal er ook de mogelijkheid zijn om aan de Goudsesingel aan te schuiven. Het restaurant krijgt de traditionele kleuren donkerblauw en vlagen van goud. Binnenin is een open keuken.

Reageer als eerste
Meer berichten