Voorzitter Stichting Multicultureel Centrum Rotterdam Oost, Sabri Kaya met een groep buurtbewoners. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Voorzitter Stichting Multicultureel Centrum Rotterdam Oost, Sabri Kaya met een groep buurtbewoners. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Rotterdam-Oost krijgt nieuw multicultureel centrum

Algemeen 370 keer gelezen

Rotterdam - Zevenkamp krijgt een multicultureel centrum. Het wordt een plek waar jongeren en vrouwen terecht kunnen om samen te zijn en aan activiteiten deel te nemen. Ouderen kunnen er gezelligheid zoeken, koffie drinken, een voetbalwedstrijd kijken of biljarten. Stichting Multicultureel Centrum Rotterdam Oost opent op 2 november haar deuren.

door Annemarie van der Ploeg

Rabia Kucukbiyik woont al 18 jaar in Zevenkamp. “Ik was heel erg blij om te horen dat dit centrum in mijn wijk komt. Ik heb nooit een plek gehad waar ik met andere jongeren kon netwerken, communiceren of activiteiten kon doen. Mijn broertje van 15 is nog zoekende naar zijn identiteit en naar vrienden. Ik denk dat dit centrum een thuis kan bieden aan mensen die op zoek zijn, even iets anders willen doen, willen netwerken of vrienden willen maken. Heel mooi dat dit er nu is.”

Een aantal mensen binnen de stichting had veel behoefte aan een plek waar ze konden samenkomen, maar ook vooral activiteiten konden ontplooien.

Sabri Kaya, voorzitter van de Stichting Multicultureel Centrum Rotterdam Oost: “Vorige week hebben we een bijeenkomst gehad met allemaal jongeren uit deze omgeving. We hebben zitten netwerken, kennisgemaakt maar ook ideeën uitgewisseld om te zien wat de behoeften van de jongeren zijn. Er zijn mooie ideeën uit gekomen, zoals Nederlandse les, hulp bij solliciteren en het maken van een cv. Er waren ook jongeren bij die een universitaire studie volgen en daar dus bij kunnen helpen. Wij willen ook het probleem van vroegtijdig school verlaten oplossen.”

Kaya zou het mooi vinden als jong en oud elkaar ontmoeten. “Wij moeten een verbindende rol in de wijk hebben. Hiernaast zit een 55+-flat. Hoe mooi zou het zijn als de ouderen aan de jongeren kunnen vertellen hoe het vroeger allemaal ging, zodat zij daarvan op de hoogte worden gebracht? Tegenwoordig zit iedereen achter zijn tablet of pc. Wij willen weer naar het face-to-face contact toe en niet alles alleen maar online doen.”

Momenteel is het centrum in ieder geval in het weekend ‘s middags open. “Mensen mogen binnenlopen, vragen stellen en in gesprek gaan. Wij geven graag een rondleiding en een kopje koffie. We willen de hele week open gaan, maar daarvoor moeten we meer activiteiten en vrijwilligers hebben. We hebben bijna 700 m2 aan ruimtes, die heel functioneel zijn, er is ook een keukentje voor kookles. Initiatieven van bewoners zijn zeer welkom. We hebben veel ruimtes waarin heel veel mogelijk is. Dit is een multicultureel centrum wat voor iedereen open staat”, besluit Kaya.

Opening

Het Multicultureel Centrum Rotterdam Oost is gevestigd aan de Imkerstraat 31 in Zevenkamp. De officiële opening zal plaatsvinden op 2 november om 11.00 uur. Het centrum zal die dag tot 12.30 uur open zijn. Wil je informatie, heb je een goed idee of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Sabri Kaya is bereikbaar op telefoonnummer 06-52405531.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant