Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski.
Wildlife Film Festival Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski.

De tips van Uitagenda Rotterdam!

Algemeen 72 keer gelezen

Donderdag
31 oktober

15.15 uur Wildlife Film Festival Rotterdam
Geniet vijf dagen lang van de beste natuurdocumentaires en - films. Verwacht films over de schoonheid van de natuur, maar ook films met een belangrijke boodschap. Ook zijn er leuke films voor kinderen en hun (groot)ouders. V.a. €9.
Cinerama

20.15 uur Cabaret in Theater ‘t Kapelletje
Veelzijdig theatermaker Dylan Berkeveld en socioloog Hermes Ahmadi voorzien je deze avond van een flinke dosis humor, bijtende kritiek en ontroerende liedjes. Absurdistische gedachtesprongen en knullige taalgrappen wisselen elkaar in rap tempo af. Entree €10.
Theater ‘t Kapelletje

Vrijdag
1 november

14.00 uur Rotterdamse Popweek
Rotterdam staat tien dagen lang in het teken van popmuziek. Ook dit jaar is er weer een programma vol uiteenlopende activiteiten: van popquizzen tot open jamsessies. Diverse prijzen.
Diverse locaties

14.00 uur Troje! (8-12)
De openingsvoorstelling van seizoen 2019-2020. Het is een verhaal over de liefde en hoe groots en ingewikkeld die soms kan zijn. Helena is getrouwd met Menelaos, de koning van Sparta. Op een dag krijgt ze bezoek van prins Paris uit Troje en wordt smoorverliefd op hem. Entree €10,50.
Hofpleintheater

Zaterdag
2 november

11.00 uur Piano-estafette
De pianostudenten van Codarts spelen composities van vrouwelijke componisten uit de Romantiek en 20e Eeuw. Een fraaie combinatie met composities van o.a. Amy Beach, Clara Schumann en Lili Boulanger. Gratis toegangskaart via de website van de Doelen.
De Doelen

12.00 uur Zine Camp 2019
Een gratis toegankelijk festival om gezamenlijk kleinschalige magazines voor een niche doelgroep te maken. Ook zijn er verschillende creatieve workshops, presentaties, zine kraampjes en spelletjes.
WORM

Zondag
3 november

10.30 uur Yoga in Rotown
Iedereen is welkom om deel te nemen aan een Gentle Hatha yogasessie van Eline Mila. Let op: dit event is gratis, maar neem wel je eigen yogamatje mee.
Rotown

15.00 uur Jazz Op Zondag – Kevin van der Elzen Trio
Kevin van den Elzen deelt het podium met de Amerikaanse gitarist Will Brahm. De Nederlandse contrabassist Jos Machtel maakt het trio compleet. Gratis toegankelijk.
De Machinist

Maandag
4 november

19.00 uur Meet Up VPRO Tegenlicht Rotterdam
Maak kennis met de jonge actievoerders in Hongkong, die het opnemen tegen grootmacht China. In een intieme setting leer je hoe ze nieuwe middelen gebruiken om de toekomst van hun stad veilig te stellen.
Nieuw Rotterdams Café

Dinsdag
5 november

20.15 uur Mozart, Gieg en Berg Schumann Quartett
De drie broers Schumann vormen met de Estse altvioliste Liisa Randalu dit talentvolle kwartet. Ze spelen een gevarieerd programma geïnspireerd op de meesterwerken van Mozart en Gieg. V.a. €10.
De Doelen

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Rotterdamse Popweek. Foto: Bas Czerwinski.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant