Logo dehavenloods.nl


Ingezonden: R.V.&A.V. Sparta verslaat vv Capelle (2-0)

Rotterdam - R.V.&A.V. Sparta kon gisteravond in de oefenwedstrijd tegen 3e divisionist vv Capelle voor het eerst aantreden in de thuisshirts die bedrukt zijn met de nieuwe hoofdsponsor "Flexcraft" . In deze mooie tenues werd een knappe teamprestatie neergezet door met 2-0 te winnen.

Door René Schouten

Op een druilerig sportpark RMC "Nieuw Terbregge" zagen de toeschouwers een aantrekkelijk duel waar beide teams fases van goed voetbal afwisselden.

Capelle had het initiatief in het begin van de wedstrijd maar de Spartaans verdedigingslinie met Clint van Stee, Jim van Oeveren, Nick van Katwijk en Danny Abbing (foto), speelde een puike partij vandaag en wisten regelmatig goed in te grijpen voor dat de voorwaartsen van de bezoekers echt gevaarlijk konden worden.

Na deze beginfase was het R.V.&A.V. Sparta dat aanvallend van zich liet spreken en bij twee grote mogelijkheden eigenlijk de score had moeten open. Robin Verhorst en Jordi de Zwart waren dichtbij maar de finesse en een beetje geluk ontbrak helaas in de afwerking.

Na de theepauze was er opnieuw een veldoverwicht voor Capelle maar waren het de Spartanen die in de omschakeling regelmatig gevaarlijk doorkwamen. Het eerste Spartaanse doelpunt kwam echter letterlijk uit de lucht vallen.

Het was de in de 2e helft ingebrachte Martijn Leenderts die van rechts een hoog ingespeelde bal bij de tweede paal bal juist wist in te schatten en deze technisch knap achter de verbouwereerde Capelle doelman wist te werken.

R.V.&A.V. Sparta bleef na dit doelpunt de aanval zoeken en werd al snel beloond voor het goede spel in deze fase. Een goed opgezette aanval over de linkerkant waarbij Danny Langstraat de bal mee kon geven aan Martijn Leenderts.

De rappe Martijn wist zijn directe tegenstander vervolgens te snel af te zijn en een afgemeten voorzet te geven op de vrijstaande Jordi de Zwart die deze buitenkans niet onbenut liet.

Capelle perste er nog een slotoffensief uit om nog iets aan de achterstand te doen. De in vorm zijnde Spartaanse keeper Massimo van Ewijk hield echter met een aantal goede ingrepen zijn doel schoon en eenmaal was de deklat de reddende engel voor de Spartanen.

Sparta speelde de laatste minuten vakkundig uit en wist hiermee een knappe overwinning op 3e divisionist Capelle over de streep te trekken.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Nick van Katwijk, Danny Abbing, Luuk Groeneweg (46e Ibo Ozbilek), Kevin Jumelet, Jeremy de Hoog, Robin Verhorst (46e Martijn Leenderts), Danny Langstraat, Jordi de Zwart

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox