Logo dehavenloods.nl


Bjorn, Kelly en zoontje Daley (2) voelen zich in hun bijzondere Feyenoord-huis aan de rand van Rotterdam echt thuis. (Foto: Gerrit van Loon)
Bjorn, Kelly en zoontje Daley (2) voelen zich in hun bijzondere Feyenoord-huis aan de rand van Rotterdam echt thuis. (Foto: Gerrit van Loon) (Foto: Gerrit van Loon)

Bjorn en Kelly hebben hun huis in Feyenoord-kleuren geverfd

Rotterdam - Touringscars draaien er voor om. Voorbijgangers toeteren. Of bellen aan om een foto te vragen. De woning van Bjorn Cullens en zijn vriendin Kelly van den Berg aan de Overschiese Kleiweg trekt veel bekijks, omdat de gehele witte zijgevel verandert is in een Feyenoord-afbeelding.

Ze zouden eigenlijk een schoteltje voor kleingeld in de voortuin moeten zetten, lachen de bewoners. Zoals bij openbare toiletten. Levert al die aandacht nog wat op. Maar Bjorn en Kelly klagen niet. "De aandacht en vele reacties zijn alleen maar leuk." Het aanbrengen van het één meter grote Feyenoord-logo en de verf gebeurde naar aanleiding van het kampioenschap van Feyenoord. Maar nog voor de laatste wedstrijd tegen SC Heracles. "Na de verloren wedstrijd tegen Excelsior dacht ik, waarom ook niet? Nu ga ik hem zetten. Misschien heeft het wel geholpen."

Bjorn, stukadoor van beroep, maakte de Feyenoord-gevel met schilder Robby van Dongen uit het Kleiwegkwartier. "De gevel bestond al uit witte platen. Rode verf aanschaffen en een grote Feyenoord-sticker en hup. Het was zo gepiept. Ik heb niet bij de gemeente ofzo gevraagd of dit wel mocht. Wanneer je de gevel in originele staat houdt en geen graffiti gebruikt kan het. Politiemannen die langsrijden vinden het fantastisch. Van de brandweermannen die verderop in de straat oefenen, krijgt hij ook louter positieve reacties.

Vroeger blindenhuis

"Wij wonen hier net een jaartje en zijn direct bekend in de buurt. Hiervoor woonde in dit huis -dat officieel Neeltje heet- een blinde man. Het blindenhuis werd het toen genoemd, nu het Feyenoord-huis", vult vriendin Kelly aan.

Toen het gezinnetje op vakantie was, beleefde de moeder van Kelly die op het huis paste, een hachelijk moment. "Een vaag figuur was een beetje rond het huis aan het dolen. Stond hier op klaarlichte dag aan de muur te voelen. Wat bleek: het was een Ajax-fan die heel klein een stickertje op het logo durfde te plakken. Dat was er snel weer af", aldus Kelly. "Als ik thuis was geweest had die gozer wel een spetter gehad", lacht Bjorn die fervent Feyenoord-supporter is. Hij heeft een seizoenskaart van vak X en de kaart voor de Champions League-wedstrijd in Manchester al binnen.

Het gezin voelt zich in hun bijzondere huis aan de rand van Rotterdam echt thuis. "Ik ga hier voorlopig niet meer weg. Wel ga ik volgend jaar er een nieuwe gevel inzetten. De zijgevel is niet zo best meer. Toeschouwers moeten dus snel zijn om dit nog te kunnen bewonderen."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox