Logo dehavenloods.nl


Arlene Chen maakt haar debuut als onderneemster in Rotterdam. "Spulletjes kosten geld, dat kan ik zelf verdienen.                  Foto: GvL.
Arlene Chen maakt haar debuut als onderneemster in Rotterdam. "Spulletjes kosten geld, dat kan ik zelf verdienen. Foto: GvL. (Foto: Gerrit van Loon)

Arlene Chen (10) start eigen webshop met badschuim, parfums en dromenvangers

Rotterdam - Op de website van de 10-jarige Arlene Chen uit Delfshaven zijn badschuim, parfums, handwerken en dromenvangers te bestellen. Bij een bestelling ontvangen de kopers nog een gratis zakje met monsters ook.

Arlene runt de webshop met de toepasselijke naam arleneswebshop.com, samen met haar vader. Robert Reijnders is eigenaar van de vele QoQo-massagesalons in Rotterdam en omgeving en heeft ook L' Erbolario aan de Oude Binnenweg. Daar staan de producten die op de website van zijn Chinese dochter te koop staan. Aan de muur hangt een dromenvanger. "Zelf gemaakt, de dromen die hiermee iemand gaat krijgen zijn onbetaalbaar", aldus Arlene.

"Ik vind handenarbeid op school heel leuk", vertelt de leerling van groep 7 van de Emmausschool. Op 11 augustus 2014 kwam ze zonder een woord Nederlands te spreken naar Rotterdam toe. Nu bezigt ze moeiteloos de taal, heeft ze een webshop en vwo-advies voor het middelbaar onderwijs. "Omdat ik vaak knutsel, heb ik veel spulletjes nodig. Die kosten geld. Dat kan ik ook zelf verdienen."

"De webshop is niet commercieel bedoeld, maar louter educatief", valt haar vader bij. "Mijn vrouw en ik willen de achterkant van een website laten zien. Hoe wordt die gemaakt? Wat er bij komt kijken in het zakendoen, dat papa en mama ook doen. De website staat op mijn naam, evenals het mailadres. Een 10-jarige mag nog geen gmail-account. Ze werkt niet officieel, maar gaat elke zondag ongeveer twee uurtjes zitten met onze IT-man om na te denken wat op haar webshop komt. Van de verkochte spullen krijgt ze een percentage, extra zakgeld zeg maar"

YouTube-kanaal

De teller van verkochte producten staat na een weekje nog op nul. "Ik weet niet hoe dat komt", zegt Arlene. Van marketing of pr heeft ze nog nooit gehoord. Welke producten ze graag nog meer op haar website wil weet ze wel. "Zelfgemaakte chocoladelipsticks, die zijn lekker. En zeepjes. Ik heb drie beste vriendinnen, die meehelpen bij de webshop. Eentje heeft al een eigen YouTube-kanaal. Maar die is in het Pools, dat kan ik niet lezen."

Arlene is niet hele dagen bezig met haar webshop. Haar ouders beperken haar internetgedrag. Ze zwemt, krijgt les in het hobo-spelen en knutselt veel. Voor school maakt ze soms mooie papieren bloemen. Bij de Hema-haalt ze haar spulletjes. "Straks met het verkopen heb ik meer geld en kan ik dus meer spulletjes kopen", weet ze.

"Of ze aan het eind van haar allereerste interview nog iets mag zeggen in de krant?" Natuurlijk. "De groeten aan mama."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox