Logo dehavenloods.nl


Inzameling voor wijnbar De Avonden in leeg pand Kleiweg

Rotterdam - Er is een inzamelingsactie begonnen om een leeg winkelpand op de hoek van de Kleiweg om te toveren in wijnbar De Avonden. "Wijn drinken is op zich al leuk genoeg, maar nog leuker als je er iets over weet. Daarom ook: De Avonden Academy."

Door Gerrit van Loon

Initiatiefneemster Petra Verheij zit met haar kinderboekenwinkel Ver van Hier tegenover het hoekpand, waar voorheen een kledingzaakje in zat. "Al bijna drie jaar komt de hele buurt hier over de vloer. Dan hoor je vanzelf van mensen waar behoefte aan is. Aan een fijne leuke, hippe en sfeervolle plek dus. Waar je graag een drankje doet. De Avonden is in alle opzichten een aanvulling op het aanbod in heel Noord."

Anne Wouters gaat De Avonden opzetten. Zij werkte een blauwe maandag bij Ver van Hier, maar vertrok om een opleiding vinologie te gaan doen. Anne wordt het wijnbrein genoemd en adviseert over de inkoop. Overbuurvrouw Cleta wordt de gastvrouw, van Van Otterloo, dat voorheen op de Benthuizerstraat zat.

De wijnbar gaat in eerste instantie open op woensdag tot en met zaterdag, van 16 uur tot 23 uur. De Avonden Academy wordt geen complete cursus vinologie, maar een serie over wijn. Gemikt wordt op een minimaal bedrag van 45.000 euro. Het laatste weekend van oktober moet De Avonden open gaan.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox