Logo dehavenloods.nl


Feijenoord Festival in het Nassauhavenpark

Rotterdam - Het festival waar alle zintuigen geprikkeld worden: een diversiteit aan food, dans, muziek en andere live acts, creatieve workshops en fun! Dat is het Feijenoord Festival in het Nassauhavenpark op zaterdag 16 september.


Tussen 14.00 en 19.00 uur kan iedereen genieten van het leukste food-evenement in het Nassauhavenpark: het Feijenoord Festival. Na acht succesvolle edities van Feijenoord EET is het uitgegroeid tot een groot cultureel event waardoor vorig jaar is besloten de naam te veranderen in Feijenoord Festival.
Dit evenement staat bekend om haar betrokken bewoners en vele partners die de dag mogelijk maken. Op 16 september strijkt het festival neer in het mooie Nassauhavenpark, dat wordt omgetoverd tot een openluchtrestaurant met kookeilanden, lange eettafels & een groot muziekpodium. Een dag waar je de heerlijkste hapjes uit verschillende Rotterdamse culturen kunt gaan proeven! Van Turks, Surinaams tot de Marokkaanse keuken.

''Op deze dag proef je de keuken uit Feijenoord. Het eten is Halal en ambachtelijk ter plekke bereidt. Kom en support your locals!" aldus organisatoren Job Lee en Samantha Rodrigues. Naast het eten kun je gehele dag door genieten van talloze live muziekoptredens en modeshows van talenten die de wijk Feijenoord rijk is.
Het familiefestival heeft ook voor de jongste bezoekers diverse activiteiten, waaronder kunstworkshops, sieraden maken, pannenkoeken bakken, boksen, springkussen en je kunt zelfs een gratis rit maken met een authentieke paardentram.
Dit jaar staat het festival in het teken van het thema 'veiligheid'. Brandweer en politie geven demonstraties en één van de hoofdsponsors Burgernet is aanwezig om met mensen daarover in gesprek te gaan.

Programma
Het programma begint om 14.00 uur met sport-, spel- en kookactiviteiten en eindigt om 19.00 uur. De gerechten komen uit Nederland, Marokko, Suriname, Turkije en Zuid-Afrika en worden verzorgd door de volgende organisaties: Vrouwen Thema Huis, Buurtvaders, Vaders & Zoon, Marokkaanse vrouwen, Helderheid en Koningskerk. Er zijn talloze muziek- en dansoptredens gepland van Rotterdamse Zuidelijke talenten, zoals Nanda Akkerman, Effe Show, brassband Unicum, Malika, Louise Runtu, More Gospel & Chando Graciosa.

Entree gratis. Zaterdag van 14.00 uur – 19.00 uur, Nassauhavenpark, Rotterdam Feijenoord.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox