En zo moet het er ongeveer uit gaan zien.
En zo moet het er ongeveer uit gaan zien. Foto: BikeParkRotterdam

Leuk! Rotterdam krijgt een bikepark met mountainbikeparcours

Algemeen 393 keer gelezen

Rotterdam - Als alles goed gaat, en daar lijkt het sterk op, heeft Rotterdam in het voorjaar van 2020 eindelijk een bikepark, een parcours voor mountainbikers. BikeParkRotterdam komt op een braakliggend stuk grond bij Overschie, tussen de spoorrails en de A20, achter het gebouw van het CBR.

Dit soort bikeparken is zó populair dat er overal in Nederland wel een parcours is. Maar niet in Rotterdam. “De dichtstbijzijnde banen zijn in Bergschenhoek en Vlaardingen. Mensen gaan daar met de auto naartoe, met de fiets achterin. Straks kun je gewoon na afloop naar huis fietsen richting de douche”, vertelt Edwin van Viegen. Van Viegen is samen met Niels van Campen initiator van het project.

Maar eerst BikeParkRotterdam dus. Van Viegen: “We hebben budget via CityLab010. Dat stuk grond kan toch nergens anders voor gebruikt worden. Er komt flink wat groen, struikgewas, slootjes waar je met de fiets doorheen moet. En verder pumptracks (een serie hobbels achter elkaar), uitdagende obstakels. En als de obstakels té uitdagend zijn, kunnen kinderen er omheen rijden. Het parcours is namelijk ook bedoeld voor schoolklassen of andere groepen kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant