Logo dehavenloods.nl


Cultuurprijzen voor 010 Says It All en Mijke Loeven

Rotterdam - Tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen 2017-2018 is voor het eerst de Doro Siepelprijs uitgereikt. Een nieuwe prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. Winnaar van deze nieuwe prijs is '010 Says It All'. Ook de Cultuurpenning is dit weekend uitgereikt aan een persoon die op het gebied van cultuur een bijzondere prestatie heeft geleverd voor de stad. Mijke Loeven o.a. van Jazz International en North Sea Round Town mocht deze prijs in ontvangst nemen.
 

Als eerbetoon aan Doro Siepel, de voormalig directeur van Theater Zuidplein, stelt de gemeente Rotterdam een nieuwe cultuurprijs in: de Doro Siepelprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie in de culturele sector, die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro voor het maken van een productie of project dat past bij de uitgangspunten van de prijs. Daarnaast krijgt de winnaar een kunstobject dat als wisseltrofee dient. 
De Doro Siepelprijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs ging naar 010 Says It All, het fringe festival van Poetry International. Op dit festival krijgen jonge talenten de mogelijkheid hun kunnen te laten zien op het professionele podium. In de maanden voor het festival worden veelbelovende jonge kunstenaars en artiesten uit spoken word, theater, zang, dans, beatbox en fotografie door professionals klaargestoomd voor het echte werk. Hiermee vergroot '010 Says It All' de zichtbaarheid van spoken word. Die inzet wordt nu beloond met de uitreiking van de Doro Siepelprijs. YMP en Tomas de Paauw van Spraakuhloos namen verrast de prijs in ontvangst. Zij geven aan te blijven werken aan wat zij inclusiviteit noemen in plaats van diversiteit. 
 
Mijke Loeven ontvangt de Cultuurpenning vanwege haar grote betekenis die zij de afgelopen tien jaar voor de jazz in Rotterdam heeft gehad. Jaarlijks reikt het college van B&W de Cultuurpenning Rotterdam uit bij de opening van het culturele seizoen. Er is aan de Cultuurpenning een draagspeld en een bedrag van 5.000 Euro verbonden. Dit bedrag is te besteden aan een jazz- of muziekproject. Mijke Loeven, die sinds september directeur is van het BIMHUIS in Amsterdam, dankte de samenwerkingspartners in de stad en de beleidsmedewerkers cultuur in Rotterdam. Zij hoopt dat ze in Amsterdam in een soortgelijk warm bad ontvangen zal worden.
De uitreiking vond plaats op 10 september in de Kunsthal na afloop van de Rotterdam Uitdagen tijdens de jaarlijkse openingsborrel. De prijzen zijn uitgereikt door wethouder Langenberg (mobiliteit, duurzaamheid en cultuur).
 
 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox