Logo dehavenloods.nl


Deze Feyenoord-fan wilde heel graag met twee paralympisch kampioenen de de Jolanda Paardekam Award 2017 op de foto. Links de naamgeefster, rechts winnares Irene Lauwers (foto: Emile Hilgers).
Deze Feyenoord-fan wilde heel graag met twee paralympisch kampioenen de de Jolanda Paardekam Award 2017 op de foto. Links de naamgeefster, rechts winnares Irene Lauwers (foto: Emile Hilgers). (Foto: Emile Hilgers)

Plezier in tafeltennis telt bij Jolanda Paardekam Classic

Voor de organisatie van de Jolanda Paardekam Classic was het plezier dat de kinderen en hun ouders beleefden een kroon op hun werk. Ook de naamgeefster genoot zichtbaar in de WION-hal in Ommoord: "Aan de gezichten zie ik dat ze het ontzettend naar de zin hebben. Iedereen kan meedoen. De speciale spelletjes zoals schuiftafeltennis zijn leuk, de demonstraties zijn leuk, het is absoluut een geslaagde dag."

Door Emile Hilgers

ROTTERDAM - "Ik heb best lang gesport, 27 jaar", vertelt de oud-tafeltennisster over haar carrière, waarin ze paralympisch goud, NK's, EK's en WK's won. "Voor veel anderen is presteren een drijfveer, ik vond vooral de sport leuk. Ook tien tot twaalf uur per week trainen. Dat is waarom ik het zo lang heb volgehouden. Je moet plezier hebben in sport."

Ronald Vijverberg, die zondag een demonstratie gaf met tweevoudig paralympisch kampioene Kelly van Zon, kan daarover meepraten. Na zijn succesperiode bij tafeltennisclub FvT en zijn verkeersongeluk tijdens een vakantie op Kreta, gaf tafeltennis hem de motivatie en wilskracht om aan zijn herstel te werken. "Ik had volop fysiotherapie, moest alles opnieuw leren, ook praten. Als ik tussendoor even tijd over had, ging ik tafeltennissen. Ik was er aan verslaafd, maar had ik er zoveel plezier van..."

Lange tijd speelde Vijverberg in de paratafeltennis competitie. In 2010 won hij met het Nederlandse team het WK tafeltennis voor mindervaliden in Zuid-Korea. "In kon niet goed bewegen, vooral mijn benen. En mijn concentratie was minder. In het begin zag ik soms twee balletjes. Ik zit nog steeds in klasse 9 en zou misschien nog wel met de paraselectie kunnen trainen. Maar vanwege mijn werk lukt dat niet. Ik speel in de 'normale' tweede divisie met het tweede team van Avanti Hazerswoude."

De eerste Jolanda Paardekam Award ging zondag naar Irene Lauwers, vijfvoudig paralympisch kampioene en het grote voorbeeld voor Jolanda. "Met Kelly erbij hebben we acht keer paralympisch goud hier in de hal!", constateerde speaker en producent Ardie den Hoed. Hij benadrukte hij dat er de rest van de middag nog volop mogelijkheden waren voor de kinderen om tafeltennis te spelen, ook in aangepaste vorm, of zich op het springkussen uit te leven. "Er moet niks, er mag alles. En als jullie naar huis gaan, krijgen alle kinderen een medaille. Niet alleen de deelnemers, ook de broertjes en zusjes die hebben aangemoedigd!"

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox