Afbeelding

Rotterdam krijgt er een stadspark erbij: Coolhavenpark

Algemeen 285 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdam krijgt er een stadspark erbij: Coolhavenpark. Omwonenden en nieuwe bewoners van Little Coolhaven kunnen straks ontspannen in een park met circa 128 nieuwe bomen, ligweides, mooie beplanting en open plekken. Door de biodiversiteit in het park ontstaat een nieuwe ecologische route voor onder andere vleermuizen. Coolhavenpark is 12.000 vierkante meter groot.

Verbindende schakel
Het gebied aan de voet van nieuwbouwproject Little C wordt de verbindende schakel tussen de Heemraadsingel en Het Park. Ook wordt Coolhavenpark onderdeel van de Groene Connectie, een wandelroute van acht kilometer die groene initiatieven in Delfshaven met elkaar verbindt.

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte en Samenleven); ‘Dit is een ultiem voorbeeld dat bouwen en vergroenen elkaar niet in de weg staan. Sterker nog, de realisatie van Little C heeft kansen geboden voor extra groen in dit deel van de stad. De 20 hectare extra groen in Rotterdam die ik als wethouder als doel heb gesteld, gaan er komen. Het Coolhavenpark draagt op een prachtige manier bij aan de invulling van die belofte.’

Little Coolhaven
Aanleiding voor de realisatie van dit park is nieuwbouwontwikkeling Little C. Dit nieuwbouwproject telt vijftien gebouwen met ruimte voor 209 huurwoningen, 111 koopwoningen, kantoren, horeca en kleine winkels en voorzieningen. Het nieuwe Familiehuis van Daniel den Hoed komt eind 2020 in Little C. Bewoners van Little C parkeren in een ondergrondse parkeergarage, voor bezoekers worden er 52 parkeerplaatsen in de Academiestraat en op de G.J. de Jonghweg gerealiseerd.

Park voor iedereen
Bij het ontwerp van Coolhavenpark is veel aandacht besteedt aan de kwaliteit en de keuze van het groen. Zo is het park straks circa 128 nieuwe bomen rijk: meerstammigen en enkelstammigen. Door de struiken slim te plaatsen, blijft het park open en uitnodigend en zorgen we voor sociale veiligheid. Verdeeld in het park worden spelaanleidingen gerealiseerd. Doordat de kade opnieuw wordt vormgegeven wordt het ook aantrekkelijker vertoeven langs de waterkant.

Wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen en Wonen): ‘Als we meer huizen bouwen kunnen we ook meer investeren in groen. Dat groen is belangrijk voor de leefomgeving. Het maakt van je huis een thuis.’

Afsluitende bijeenkomst
Vanaf medio 2020 starten de eerste werkzaamheden van Coolhavenpark. De oplevering is eind 2021 voorzien, aansluitend op het laatste bouwblok van Little C. Het definitieve inrichtingsplan van Coolhavenpark is in oktober vastgesteld in de gemeenteraad. Eind dit jaar volgt nog een afsluitende bijeenkomst waarin de definitieve plannen worden gepresenteerd.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant