Afbeelding
Foto: Angelo van der Klift

Christmas Wish tovert zieke kinderen in magische kerstfoto’s

Algemeen 136 keer gelezen

Rotterdam  - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Via onze website dehavenloods.nl kan iedere Rotterdammer een bericht met foto aanleveren!

Een groep vrijwilligers over de hele wereld brengen deze kerstdagen een beetje licht in de duisternis voor zieke kinderen in ziekenhuizen over de hele wereld.

De Rotterdamse fotograaf Angelo van der Klift verteld: “In 2016 kwam Karen Alsop in mijn tijdlijn op facebook voorbij. Zij was een prachtig project gestart, waar zij zieke kinderen tijdens de kerstdagen voor een greenscreen op de foto zette en deze later in Photoshop in een magische kerstfoto plaatste. Wat dat losmaakte bij de families, was ongekend. Vanaf dat moment heb ik mij aangesloten als vrijwilliger en sinds vorig jaar help ik mee met het maken van achtergrondfoto’s en bewerkingen.”

Christmas Wish is een initiatief van Karen Alsop uit Australié, maar gaat sinds vorig jaar wereldwijd. Internationale media hebben het project uitgebreid uitgelicht. Ook dit jaar verdient dit weer uitgebreid aandacht in de media. Ruim 200 vrijwilligers, waaronder fotografen en beeldbewerkers, dragen bij aan het succes.

“We doen het voor de kinderen en hun families. Het is al moeilijk genoeg in verband met hun ziekte, maar de kerstdagen doorbrengen in het ziekenhuis natuurlijk al helemaal niet leuk. Als we op deze manier toch een lichtje kunnen brengen en een mooie herinnering kunnen maken, dan is dat toch mooi!” aldus Angelo van der Klift.

Angelo zou dit project ook graag in Nederland willen optuigen. “Ik weet dat er ongetwijfeld veel te doen is rondom de feestdagen in de ziekenhuizen, maar dit is zo’n uniek project, dat zou ik graag ook hierheen willen brengen.” Heeft u interesse? Neem dan contact op met Angelo van der Klift info@angelovanderklift.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant