Afbeelding

Opgelet: op deze dagen worden de containers níet geleegd

Algemeen 7 keer gelezen

Rotterdam - Op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag leegt de gemeente geen huiscontainers. De ophaaldagen zijn verplaatst naar 24, 27 december en 2 januari. Tot en met 4 januari haalt de gemeente geen grofvuil op. Een afspraak maken kan niet in deze periode. Grofvuil wegbrengen naar het milieupark kan wel.

Zet je kerstboom vanaf 27 december tot en met 12 januari naast de wijkcontainer (niet op de containerplaat) of op de plek waar je normaal gesproken je huiscontainer plaatst. Medewerkers van Stadsbeheer halen de kerstbomen apart op. Van de bomen worden houtsnippers en compost gemaakt.

Plaats kerstbomen niet op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag op straat om brand te voorkomen. Haal alle versiering uit de kerstboom. Alleen bomen zonder versiering worden als groen afval verwerkt. Zet uw kerstboom naast de plaat van de container. Dus niet erop. Zorgen de kerstbomen op straat voor overlast? Meld het via de BuitenBeter-app, de website van de gemeente of bel 14 010.

Kijk op mijnafvalwijzer.nl of download de AfvalWijzer-app voor de ophaaldagen in jouw straat. Kijk voor meer informatie over de locaties en openingstijden  van de milieuparken op rotterdam.nl/milieuparken

Uit de krant