Foto:@matthijsvanmuij
Foto:@matthijsvanmuij

Ed Goverde ontvangt eerbetoon na jarenlange inzet en grote verdiensten voor Rotterdam

Rotterdam - Een mooi en terecht eerbetoon vandaag voor Ed Goverde. Een Rotterdammer met een lange staat van dienst op allerlei gebieden. Hij ontving als eerbetoon een Erasmusspeld uit handen van wethouder Adriaan Visser.

De combinatie sport en jeugd is voor Ed Goverde een rode draad in zijn vrijwilligersloopbaan. In 2005 was Ed Goverde de initiator van de schoolsportvereniging Katendrecht,de eerste van Rotterdam. Samen met twee basisscholen, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. En nog steeds is hij hier actief met het organiseren van voetbaltoernooien en het vervoeren van jonge spelers bij wedstrijden.

RKVS Spartaan '20 was voor de oprichting van de schoolsportvereniging een grote inspirator. Goverde was hiervan zo'n 25 jaar secretaris en voorzitter. Hij hield deze club met zijn inzet draaiende. Bovendien wist hij deze vereniging met vooral veel ouderen en weinig jeugd om te vormen tot een vereniging waar nu zoveel jeugd traint, dat er wachtlijsten zijn. Goverde is nog steeds nauw betrokken bij Spartaan '20.

Daarnaast was Ed Goverde van 2002 tot 2014 PvdA raadslid, fractievoorzitter en later dagelijks bestuurder in de toenmalige deelgemeente Charlois.

Goverde is als vrijwilliger tegenwoordig actief als bestuurder van het Charlois Kunstfestival, van de Stichting Oldegaarde, de PvdA afdeling Charlois en als adviseur van de bewonersorganisatie Vitaal Pendrecht.

De gemeente Rotterdam reikte de Erasmusspeld uit aan Ed Goverde voor zijn vrijwillige, langdurige en grote inzet voor de sportende jeugd en voor al zijn overige maatschappelijke verdiensten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden