The Mourning Glories vertegenwoordigen Rotterdam op het World Port Busker Festival. (Foto: Paul van der Blom)
The Mourning Glories vertegenwoordigen Rotterdam op het World Port Busker Festival. (Foto: Paul van der Blom)

De beste straatmuzikanten nemen de stad over

Rotterdam - Rotterdam heeft er met het World Port Busker Festival een nieuw, gratis toegankelijk festival bij. Tijdens de Wereldhavendagen, nemen tientallen internationale én Rotterdamse straatmuzikanten de stad over en kun je op en rond terrassen genieten van Franse funk, ontroerende singersongwritersliedjes en meeslepende folkmuziek.

Het World Port Busker Festival voorziet de Wereldhavendagen van een muzikaal randje door de beste straatartiesten - ook wel Buskers genoemd - uit alle windstreken naar Rotterdam te halen.
Tijdens het driedaagse festival op 1, 2 en 3 september zijn straatmuzikanten op diverse locaties in de stad te bewonderen. Muzikanten uit alle windstreken van de wereld komen langs. Zoals de Roemeense singersongwriter Cezar die dagelijks in Dublin's Grafton Street te bewonderen is.
Maar ook CQMD met hun cocktail van Franse funk, rocksteady en ska en het uit Istanbul afkomstige trio Light in Babylon zijn van de partij. Een andere opvallende act is Chami Cool, wiens wieg in Frankrijk stond, maar vooral in de straten van Barcelona furore maakte en ooit het podium deelde met een voormalige Busker die wereldberoemd werd: Manu Chao.

Uiteraard zal ook Rotterdam vertegenwoordigd worden tijdens het World Port Busker Festival. The Mourning Glories, drie dames met roots in Frankrijk, Amerika en Canada, opereren sinds hun oprichting in 2015 vanuit de havenstad en zullen komend weekend prachtige close harmony laten horen die teruggrijpt naar de donkere kanten van de blues, jazz, folk en gospel van begin 20e eeuw.
Komend najaar wordt hun debuutalbum verwacht, maar nu eerst te zien ergens in de straten van Rotterdam.

Vrijdag 1 september strijken de Buskers strijken neer in en rond diverse Rotterdamse horecagelegenheden. Onder het genot van een drankje kan je tussen 20.00 en 23.00 uur genieten van de Buskers op terrassen.
Zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur begeven de Buskers zich op straat en doen ze bekende pleinen en winkelstraten zoals de Witte de Withstraat, Nieuwe Binnenweg, Centraal Station, Koopgoot, en Markthal aan.
Het Deliplein op Katendrecht staat zondagmiddag 3 september van 13.00 tot 21.00 uur geheel in het teken van de grote apotheose van het World Port Busker Festival: The Battle of the Buskers.
Alle Buskers komen dan naar de Kaap voor een programma vol muzikaal spektakel en vertier. Van rauwe blues tot fado en schlager, alle klanken die in het weekend door de stad klonken zullen samensmelten tijdens de grote Busker-finale.

World Port Busker Festival, 1 t/m 3 september, diverse locaties.

Meer informatie op www.worldportbuskerfestival.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden