Molenaars van De Speelman denken aan stoppen, wie wil hen opvolgen?

Algemeen 65 keer gelezen

Rotterdam  - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Via onze website dehavenloods.nl kan iedere Rotterdammer een bericht met foto aanleveren!

Dat het ‘hersenwerk’ van molen De Speelman er na meer dan 300 jaar nog altijd lustig op los draait, is vooral te danken aan het regelmatig in beweging zijn. Wat dat betreft is de oude heer net een mens: rust roest. Dus wordt iedere woensdag en zaterdag de kap met het wiekenkruis naar de wind gedraaid en worden de zeilen voorgelegd.

Dat de molen kan draaien is niet alleen afhankelijk van de wind, maar uiteraard ook van molenaars! Ton Edixhoven en Jaap de Jong, beiden de 80 gepasseerd, beginnen zo langzamerhand aan stoppen te denken. Gelukkig blijft de molen niet verweesd achter; de drie andere vrijwilligers koesteren het erfgoed en malen het graan voor de verkoop. Maar om verzekerd te zijn van voortgang en opvolging, zoekt molen De Speelman iemand die de opleiding tot vrijwillig molenaar/ster wil volgen. De minimumleeftijd is 16 jaar, maar veel jeugdigen beginnen er pas na hun pensioen aan.

Wie nieuwsgierig is kan eens langskomen om te zien hoe het er aan toe gaat. Iedere woensdag en zaterdag is de molen geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie op de website: www.molendespeelman.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant