Mezzosopraan Merel Huizinga in actie tijdens L'Amour est un Oiseau
Mezzosopraan Merel Huizinga in actie tijdens L'Amour est un Oiseau Foto: onbekend

De Nieuwe Plantage verandert in concertzaal

Algemeen 2 keer gelezen

Rotterdam  - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Via onze website dehavenloods.nl kan iedere Rotterdammer een bericht met foto aanleveren!

Op maandag 23 en dinsdag 24 december verandert de huiskamer van verzorgingshuis De Nieuwe Plantage in Rotterdam Kralingen een paar uur lang in een concertzaal. Dan klinken er beroemde aria’s, bekende liederen en pianoklassiekers, uitgevoerd door mezzosopraan Merel Huizinga en pianiste Dessy Radeva, professionele musici van stichting Philomela.
Beide concerten beginnen om 14.00 uur.

De bewoners genieten altijd zichtbaar van het programma L’Amour est un Oiseau (De liefde is een vogel). Zij zingen mee, studeren een nieuw lied in of spelen zelfs een theaterrol.

L’Amour est un Oiseau biedt méér dan een paar uur ontspanning en vreugde. De aansprekende livemuziek maakt soms dat teruggetrokken bewoners contact maken en onrustige bewoners kalmer worden. Soms kunnen bewoners zelfs een tijdlang toe met minder medicijnen. Zo draagt het concert bij aan de levensvreugde en waardigheid van ouderen in zorginstellingen.

Philomela organiseert professionele concerten voor en met mensen die door ziekte, ouderdom of om andere redenen geen muziekuitvoeringen kunnen bijwonen. Alle musici van Philomela hebben een conservatoriumopleiding en verstaan ook de kunst goed in te spelen op het publiek.

Familie en buurtbewoners zijn van harte welkom op de Weteringstraat 225 in Rotterdam Kralingen.

Het concert in De Nieuwe Plantage is mogelijk gemaakt dankzij Ars Donandi, stichting voor welzijn en cultuur en de Van Leeuwen van Lignac Stichting.
 

Uit de krant