Tree House tussen Central Post, de Delftse Poort en Rotterdam Centraal.
Tree House tussen Central Post, de Delftse Poort en Rotterdam Centraal. Foto: Provast

Dit wordt de nieuwe toren naast Rotterdam Centraal

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - Tussen Rotterdam Centraal en Central Post, achter de Delftse Poort, komt een opvallende nieuwe toren van glas en hout, zo meldt ad.nl. Het gebouw komt te staan op de groenstrook bij de taxistandplaats. Er komen woningen in, maar ook horeca op de begane grond, een restaurant op de zevende verdieping en een zaal voor culturele doeleinden. Het wordt een markant gebouw, al mag het niet te veel ‘concurreren’ met het station. 

Markthal-ontwikkelaar Provast is uitverkoren om de toekomstige woon- en kantoortoren Tree House te bouwen op het Delftseplein. Het markante gebouw van 140 meter hoog verrijst vanaf medio 2021 pal naast Rotterdam Centraal, achter kantoorreus Delftse Poort. Het pand kost 160 miljoen euro en telt 275 woningen, volop kantoorruimte én wordt de thuisbasis van het Rotterdam innovatie- en cultuurplatform De Dépendence.

Provast werkt in dit project in hartje Central District samen met het Londense PLP Architecture en co-architect Zones Urbaines Sensibles (ZUS). In de nieuwbouw worden allerlei functies gecombineerd, zegt Provast-partner Hans de Jong op de website van AD/RD. “Dit is het eerste woongebouw in dit gebied, met in de plint drie horecazaken. Op de zevende verdieping is een restaurant gepland. Binnen komt een zaal voor 3 à 400 mensen, waar allerlei culturele activiteiten kunnen worden gehouden.’’

Je kunt het complete verhaal over de nieuwe toren lezen op ad.nl.

Uit de krant