Afbeelding

Jongeren van de Horizon en ouderen van Huize Nijeveld

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan zelf een bericht met foto plaatsen via ‘Schrijf mee’ op onze site!

Op 18 december kwamen jong en oud bij elkaar. We vinden het op basisschool de Horizon heel belangrijk dat kinderen meekrijgen, dat het fijn is om iets voor een ander te doen. Met kerst in het vooruitzicht oefenen we ieder jaar met de groepen 4 een aantal traditionele kerstliedjes. Ook dit jaar vinden de juffen en kinderen in het drukke schoolrooster tijd om aandacht te geven aan iets belangrijks. De bewoners van Huize Nijeveld kunnen, net als veel andere oudere mensen, het gezelschap goed gebruiken. Ieder jaar kijken ze uit naar de komst van onze lieve kinderen. Als de groepen vier aankomen, zit het restaurant vol met bewoners. De kinderen vinden het toch altijd bijzonder spannend om voor deze lieve mensen, die ze niet kennen, op te treden. De kinderen zingen hartstikke mooi en de bewoners genieten en zingen fijn mee. “Een meneer met een grote snor zat zelfs te huilen, juf. Hij vond het zo mooi!”, zei één van de kinderen.

Aan het eind van het optreden geven alle kinderen en juffen de bewoners een hand. We wensen iedereen een hele fijne kerst. De kinderen geven ook een zelfgemaakte kerstkaart. We wandelen terug naar school met een warm gevoel van binnen. We weten zeker dat dit voor de dankbare bewoners niet anders is. Fijne kerst en een heel gelukkig nieuwjaar namens basisschool de Horizon!

Afbeelding

Uit de krant